Opinió

LA GALERIA

Drexler, al nostre costat

Jorge Drexler ha visitat sovint els escenaris gironins des que el 2002 va actuar a la Copa i va cantar un tema en català amb Petit Fours

Torna Jorge Drexler a Girona, i això sempre és una bona notícia. Dissabte vinent, l'excel·lent cantant uruguaià actuarà a l'Auditori de Girona, dins Temporada Alta , dos anys després que hi suspengués un concert previst per al dia de Sant Narcís del 2014. Drexler hi presentarà un espectacle titulat Guitarra y vos, com una de les seves cançons més inspirades (“Hay tantas cosas, yo sólo preciso dos: mi guitarra y vos”, canta, jugant amb l'ambigüitat de la fonètica a tots dos costats de l'Atlàntic), i el concert consistirà exactament en això: ell, amb la seva guitarra i la seva veu –i segurament alguna petita joguina electrònica per multiplicar aquests dos ingredients bàsics–, que és un dels millors formats per gaudir de Drexler.

Jorge Drexler ha visitat sovint els escenaris gironins: el 28 d'octubre del 2002 va actuar al de la Copa de les Fires de Sant Narcís. En aquell moment començava a tenir un certa reputació a l'Estat espanyol gràcies a discos com ara Frontera i Sea, molt apreciats per uns quants seguidors com ara el músic cellerenc Carles Cors, actualment conegut com Le Croupier, i en aquell moment membre del grup Petit Fours. Uns mesos abans d'aquell concert, Cors havia aconseguit contactar amb Drexler i li va proposar cantar un tema en català, Res més, per al segon disc de Petit Fours, Dissonàncies de calaix. L'uruguaià va acceptar el repte i, a més de gravar la cançó, la va cantar aquella nit de Fires de fa 14 anys amb el grup cellerenc. El 2004, Drexler va guanyar l'Oscar a la millor cançó original per Al otro lado del río, però aviat el vam continuar tenint al nostre costat: el 24 de maig del 2005 va oferir un concert memorable al Teatre de Sant Domènec de Girona, on va convidar Cors a pujar a l'escenari per cantar La edad del cielo en versió bilingüe, i el 24 de juny del 2005 va fer el seu debut al festival (a)phònica de Banyoles, on fa dos anys va fer el seu últim concert fins ara a les comarques gironines, dins la gira Bailar en la cueva. Entre aquests dos concerts a Banyoles, Drexler va actuar el 2007 a l'Auditori de Girona, el 2008 a l'hotel Melià Golf de Caldes –previst a l'aire lliure, la pluja el va fer portar a l'interior, i encara va ser millor–, el 2009 a l'Acústica de Figueres, el 2012 al Sons del Món de Vilabertran i el 2013 a la Porta Ferrada. En qualsevol escenari i format, mai no en tenim prou, de Drexler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia