Opinió

opinió

Pressupost que redreci la política educativa

Es poden fer molts discursos sobre metodologies i continguts. El debat pedagògic sempre és benvingut. El problema endèmic del nostre sistema educatiu, però, és clarament l'infrafinançament al qual ha estat sotmès durant massa anys. Si són reals les filtracions aparegudes els darrers dies, el proper pressupost del Departament d'Ensenyament no passarà del 2,17% del PIB quan segons la mateixa llei d'educació de Catalunya (LEC) hauria d'arribar al 6%.

Les demandes dels sindicats d'educació són molt clares. La que té un cost més alt i a la qual el govern, amb Junts pel Sí, està completament tancat és la contractació de 6.000 docents més que permetin recuperar l'horari lectiu anterior a les retallades. No només suposaria una millora en les condicions de treball dels docents, que sempre tenen efectes positius per a tothom; seria un increment clar de la qualitat del servei públic, garant de l'equitat que sempre se cita com un objectiu del mateix departament. Sis mil docents més permeten preparar millor les classes, coordinar-se millor i atendre millor l'alumnat i famílies. L'increment de l'horari lectiu es va fer en una situació d'excepcionalitat econòmica que no es correspon amb el moment actual. És el cinquè curs que l'estem patint. Que no arribi a sis cursos depèn de l'increment de 80 milions d'euros en aquesta partida als pressupostos del 2017. No estem demanant els prop de 9.000 milions d'increment que requeriria el compliment de la mateixa LEC, només en demanem 80.

Per a Ustec-STEs, el sindicat majoritari a l'ensenyament públic no universitari, la diferència entre contractar 6.000 docents més o no contractar-los és la mateixa que defensar que uns pressupostos estan en la línia correcta per a començar a redreçar l'educació del país o haver de convocar una vaga contra aquests pressupostos en plena tramitació. Pel bé del país i del seu futur, esperem que el govern i el Parlament entenguin que 6.000 docents més només poden aportar guanys i benestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia