Opinió

Full de ruta

Desconnexió

L'exèrcit espanyol no emociona gens els catalans, segons una enquesta. Fiscals i jutges van també pel mateix camí de descrèdit

Més del 70% dels catalans no senten cap emoció envers l'exèrcit espanyol, el mateix exèrcit l'oficialitat del qual es veu que es mor de ganes d'intervenir a Catalunya per tal d'aturar, o això és el que es pensen, el procés independentista. Les dades provenen d'una enquesta de les mateixes forces armades espanyoles que constata també que més del 45% dels catalans se senten poc o gens orgullosos de ser espanyols. Això que l'oficialitat malda per intervenir a Catalunya no ho diu l'enquesta, sinó un tinent indignat amb l'exèrcit perquè l'han fet fora injustament, però, coneixent una mica el caràcter militar espanyol, no ens hauria d'estranyar gens que es morin de ganes d'agafar fusells, tancs i avions i venir a sufocar l'independentisme.

D'enquestes sobre l'empipament dels militars a Catalunya, el govern espanyol segur que en deu tenir, però se'n guardarà de fer-les públiques. No pas perquè tot plegat l'avergonyís, que més aviat no, sinó perquè, ara que parlen tant de diàleg, quedarien una mica descol·locats. En tot cas, fa molts anys que l'exèrcit espanyol no és benvingut a Catalunya, d'abans fins i tot de l'ocupació borbònica del 1714, i ni la pàtina de força de pau que li han intentat donar els últims anys ha aconseguit millorar les coses. Tot al contrari.

No conec cap enquesta similar sobre la justícia espanyola, però, vistes les últimes actuacions d'alguns jutges i fiscals, temo que la consideració que d'ells té la població catalana deu ser, ara mateix, ben baixa. I no només per la judicialització de la vida política catalana amb els processos oberts contra Mas, Ortega, Rigau i Homs pel 9-N o contra Carme Forcadell i la mesa del Parlament, sinó per algunes decisions judicials increïbles dels últims dies. Començant per aquell jutge d'Alacant que ha fet tornar a posar els noms franquistes dels carrers, continuant pel fiscal i el magistrat que acusen Joan Coma i acabant per l'exjutgessa d'Olot que, literalment, odiava el català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia