Opinió

Full de ruta

Ha arribat l'hora del xoc

Puigdemont assegura que convocarà el referèndum. Rajoy diu que no el permetrà. Precintaran les escoles? Doncs es pot votar en altres llocs, diuen els processistes

Enric Millo encara actuava com a portaveu de l'“operació diàleg” dimecres passat a Girona, quan des de Madrid els qui el van nomenar la donaven per morta i enterrada sense que hagués arribat ni a iniciar-se. A canvi, oferien la seva recepta, la que ja tenien preparada des de feia temps i que Alejo Vidal-Quadras s'havia atrevit a avançar d'una manera més grollera uns dies abans. Allà on Alejo ens advertia dels tancs i de l'ús de la força, Rajoy i Soraya i els seus ministres parlaven d'intervenir Ensenyament, Interior, els Mossos o d'utilitzar la via del 155 per controlar directament tota la Generalitat. A Madrid van riure molt quan parlaven de la botifarrada del 9-N, però se'ls va glaçar el somriure en veure com 2.300.000 catalans anaven a votar a la consulta. Per això, de les acusacions de botifarrada han passat a la repressió, a fer asseure, com faran demà a la banqueta dels acusats, l'expresident Mas, l'exvicepresidenta Ortega i l'exconsellera Rigau, una dona que com ella mateixa explica, no va poder ser depurada pel franquisme. L'Estat s'ha pres seriosament el procés i algú els deu haver fet adonar que després de tants hi, hi, ha, ha, estaven perdent la partida. Per tant, han posat totes les armes de l'Estat en marxa per derrotar qualsevol intent de posar les urnes perquè els catalans decideixin. És allò que es defineix com el xoc de trens, que ja fa temps que s'hi avança, i tothom n'hauria de tenir clares les conseqüències. Puigdemont assegura que convocarà el referèndum. Rajoy diu que no el permetrà. Precintaran les escoles? Doncs es pot votar en altres llocs, diuen els processistes. És clar que, contra el que molts pensaven, tot es qüestió de setmanes o mesos. Demà, judici. A veure què en resulta, de tot plegat, però l'Estat ha cremat etapes. Si hagués fet cas als fiscals de Catalunya potser encara es podria parlar, però es va ordenar al fiscal general jutjar Mas i es van buscar les condicions per fer-ho. Molt bé, ara comença tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia