Opinió

opinió

Construïm un Partit Demòcrata plural i divers

Un cap de setmana assolellat del passat juliol milers de patriotes, convergents i no convergents, vam plantar la llavor del que ha de ser –i comença a ser– un nou partit polític que representi la centralitat de la Catalunya independent. Un partit polític modern, amb vocació de ser majoritari i que sigui útil a les inquietuds de la societat i capaç d'articular respostes per avançar en drets i benestar recollint la majoria d'anhels de la societat d'aquest país. Mig any després, la llavor ha anat creixent amb el nom de Partit Demòcrata empeltat de tots els municipis de Catalunya, de sectors ideològics diferents, de maneres de fer i pensar diverses... Hem construït un partit unit i ara és quan s'obre un repte enorme de créixer en la diversitat, en la pluralitat, en els sectors on tradicionalment al catalanisme polític li ha costat penetrar.

L'èxit del Partit Demòcrata dependrà en bona mesura de tres factors. Primer, de la capacitat que tinguem de no conformar-nos. Segon, de la tenacitat que posem a l'hora d'allunyar-nos del classisme. I tercer, de les accions que fem per al progrés en tots els sectors de la societat sense que ens envaeixi la por a la diferència. Hem de sortir del nostre espai de confort, treure'ns els anells i ser capaços d'obrir-nos als set milions i mig de catalans. I no només això, sinó que hem de ser capaços d'articular un discurs central en aquells temes incòmodes. No es pot obviar que la incorporació de prop d'un milió i mig de persones de diferents orígens afecta també la centralitat de la societat.

Parlant clar, cal que el Partit Demòcrata es comprometi des d'ara a obrir el partit polític a tots aquells catalans i catalanes que no han nascut al nostre país i que en els darrers anys se l'han fet seu. I cal que no tinguem por de discutir i articular un discurs majoritari, transversal i responsable en tot el que implica el fenomen migratori. És per això que em vaig presentar i vaig ser escollit responsable d'immigració d'aquest partit polític, és per això que molts associats i no-associats heu demanat de col·laborar en el subàmbit d'immigració, i és per això que vull compartir aquestes reflexions. Per recordar el nostre compromís, el nostre objectiu, i per fer una crida a tothom qui se senti interpel·lat a ajudar en aquest noble objectiu que ha de ser transversal a tot el partit.

Molts partits polítics han fracassat en el seu model d'immigració, molts països han fracassat en el seu model de gestió de fluxos migratoris per no voler abordar des de la centralitat –des de l'establishment– les inquietuds que té la ciutadania, les friccions que genera la diversitat, les pors que sorgeixen entre veïns i veïnes de tradicions i costums diferents. Això és el que ha promogut l'aparició de populismes de dretes i d'esquerres molt perillosos a Europa, als Estats Units i al món. Cada dia ho llegim als mitjans de comunicació.

Estic plenament convençut que Catalunya és un país millor amb immigració que sense, i que encara podem millorar els nostres processos d'acollida i integració de les persones immigrades i obtenir encara millors resultats que en els darrers anys. I estic convençut que en la Catalunya independent hem de tenir una bona política de gestió de fluxos migratoris responsable, coherent, respectuosa amb els drets humans i solidària amb els conflictes globals al mateix temps que lligada a la capacitat laboral i d'integració de la nostra societat. Estic convençut que la immigració no és un problema, sinó un repte i una oportunitat. I que és des d'ara que el nostre partit, que pretén ser majoritari i central, ha d'obrir les portes al 20% de la població que ha nascut fora de l'estat igual que és des d'ara mateix que hem de començar a elaborar el nostre discurs amb valentia, determinació i convenciment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia