Opinió

De set en set

Pressupost

En el guirigall parlamentari per aprovar el pressupost d'enguany, tot ha estat tant confús que, al final, la gent del carrer ens hem perdut entre el que ha estat i el que havia de ser. Diuen que la Generalitat ja té pressupostos, però només es parla de la famosa partida pel referèndum, una bossa oberta a un futur incert, per a la qual ja s'han anunciat impugnacions i suspensions constitucionals. Al futur proper, només els interrogants.

Els comptes tingueren esmenes a dojo i en foren aprovades més d'un miler. Els parlamentaris s'equivocaven al prémer el botó de votació i dubtaven a bastament entre el sí i el no. Els drets a paraula perderen el sentit i l'olla de grills es feia evident. I això que, diuen, no hi ha diners i tot s'ha d'emmarcar en el model retallades. Demés, en un pressupost que, sembla, només ha de gestionar-se durant quatre dies, els justos per situar-nos en el nou marc polític. O no?

Amb tot, el govern està content i valora el sentit dels “darrers pressupostos autonòmics i preindependentistes”. Aleshores es fa una lectura positiva i es segueix somniant en el demà.

Ara bé, algú em pot explicar el vot de les noies de les CUP? Quan, amb tota legitimitat, es parla del referèndum i d'avançar cap a la independència, com és que es vol presumir de puresa ideològica i la generositat es limita als dos vots? Tot és complicat, però en l'actual pantalla cal escenificar un bloc més cohesionat i no valen les abstencions estratègiques. El xoc de trens és inevitable i s'ha d'apuntalar el bloc independentista. El futur immediat es presenta molt dur i ara cal deixar de banda les estratègies partidistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia