Opinió

LA GALERIA

Expertes

El cercador proporciona el contacte d'expertes en àmbits amb un clar predomini masculí com el financer i les enginyeries

Una cinquantena d'expertes gironines en tota mena d'àmbits professionals. És el que es pot trobar en el Cercador d'Expertes que últimament està promocionant l'Institut Català de les Dones. Es tracta d'una eina que fa temps que existeix i que té per objectiu facilitar que els mitjans de comunicació puguin trobar dones per participar en els seus espais d'informació, opinió o debats. Vaja, facilitar que els mitjans de comunicació no tinguin l'excusa de dir que no coneixen o no troben dones per tractar sobre un tema en concret. Una eina que ha d'ajudar a donar visibilitat a la munió de dones expertes que hi ha a casa nostra. No cal esforçar-se gaire per adonar-se que la presència femenina a les planes dels diaris, a les tertúlies i als espais informatius de les ràdios i les televisions és clarament inferior a la de la presència masculina. I és així i punt. Malgrat aquelles persones que en llegir això ja arrufen el nas, malgrat aquelles persones que pensen que això de la desigualtat entre sexes és un anacronisme, malgrat aquelles persones que no s'adonen o no volen adonar-se de la realitat que ens envolta. I aquesta realitat és que les dones estem infrarepresentades als mitjans de comunicació. I això no fa res més que contribuir a la invisibilitat. En aquest cas és ben aplicable aquella frase que diu que si tu no expliques el que fas, no existeixes. I això és el que passa amb les dones, que com que no tenen les mateixes oportunitats, sembla que no existeixin. I no només això, sinó que, a més, els ciutadans ens acostumem a la seva invisibilitat, al fet que dia rere dia se'ns mostri una clara dominació masculina, com ja s'encarreguen de denunciar moltes iniciatives que posen de manifest com els mitjans silencien l'opinió de les dones. Per comprovar que n'hi ha, i moltes, perfectament capaces d'opinar, només cal donar un cop d'ull a la llista del Cercador d'Expertes. A l'àmbit de les comarques gironines no hi són totes les que hi ha. Però les que hi ha sí que representen àmbits diversos, des de la comunicació, fins al llenguatge, l'art, la salut, les TIC, la indústria agroalimentària, l'educació... I el que és més important i necessari, el cercador proporciona el contacte d'expertes en àmbits amb un clar predomini masculí, com per exemple el sector financer, les enginyeries i el sector empresarial. De manera que ja no hi ha excuses per fer invisibles les dones. Hi ha expertes, no només experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia