Opinió

A la tres

“... o referèndum”

“Si avui a Madrid fan el sord a la petició del més de mig milió de catalans que volem un referèndum acordat, serem ja en terreny desconegut

El president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva aniran aquesta tarda a Madrid a fer la famosa conferència que no els van deixar fer al Senat. No sé què passarà, en aquesta conferència, ni quin panorama (vistes les manifestacions convocades) s'hi trobaran; però el cert és que els tres tenors hi aniran molt ben acompanyats. Hi aniran acompanyats del més de mig milió de catalans (sí, sí, senyors de Madrid, més de mig milió de catalans) que han signat el Pacte Nacional pel Referèndum, un manifest que demana una cosa tan simple com que el referèndum que vol fer Catalunya sigui acordat amb l'Estat espanyol, encara que això suposi negociar la data, la pregunta i el que calgui. Em temo que no se n'han adonat, de la transcendència de la conferència d'avui. Perquè el mig milió de suports al Pacte Nacional pel Referèndum culmina tots els intents fets des de Catalunya perquè el referèndum sigui acordat. Si avui (i en la petició formal de referèndum que se suposa que en els propers dies li farà arribar el govern) el govern espanyol fa el sord (es continua fent el sord, vaja, per no dir que ho ridiculitza i ho menysté), no s'adonen de les conseqüències de tot plegat. Perquè haurem entrat en la segona part de l'“O referèndum o referèndum” anunciat mesos enrere per Puigdemont. El primer “O referèndum” és el pactat; i el segon, és clar, és l'unilateral; el que no volíem. Si Rajoy es fa avui el sord davant els més de 500.000 (500.000!!) signants del Pacte Nacional pel Referèndum, entrarem (si és que ja no hi som) en el terreny desconegut que anys enrere deia Mas. I no hi haurà marxa enrere. Serà llarg i complicat (probablement molt més llarg i complicat del que molts de nosaltres voldríem), però si en els propers dies a Madrid no hi ha cap canvi d'actitud entrarem en la recta final. Llarga i complicada, però final. La primera part de l'“O referèndum o referèndum” s'està a punt d'esgotar. Acordat o unilateral. No en tinguin cap dubte; nosaltres el volem acordat. Malauradament, però, serà Madrid qui triï.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia