Opinió

A la tres

La veritat amagada

“Suposo que vostès no es deuen creure que la xarxa del joc brut ja està desmantellada, oi?

Acabo de llegir una notícia en un diari de Madrid que m’ha alleugerit molt. El titular diu així: “El PP conclou que no hi va haver cap operació Catalunya a Interior.” Home (i dona), trobo que això no és cap notícia. Què hauria de dir el PP?

Però la no-notícia m’ha tranquil·litzat. Sí, perquè resulta que em vaig passar tota la nit sense dormir després de veure el documental Las cloacas de Interior que va emetre TV3. Sense dormir per l’evidència que l’Estat espanyol, fos quin fos el color del govern de torn, tenia –o té– muntada una estructura de mentides per aconseguir allò que no pot obtenir amb les urnes.

No vaig poder dormir perquè donava voltes a algunes idees. Per exemple, si s’hagués filtrat a la premsa una conversa, poso per cas, entre el conseller d’Interior i algun fiscal, per organitzar una xarxa de mentides i d’ús torçat de la justícia per avançar cap a la celebració d’un referèndum ¿quants segons haurien tardat a sortit a patolls els de sempre per exigir la intervenció de la justícia? Quant hauria tardat el fiscal general a citar els presumptes conspiradors perquè declaressin davant d’un altíssim tribunal i fossin degudament imputats i inhabilitats? I ara resulta que el fiscal general i tots els cortesans que reclamen càstigs exemplars davant qualsevol indici o rumor fan l’orni quan la víctima de la brutícia és algun polític català.

Segona idea: la història de l’operació Catalunya, com altres que s’expliquen en el documental, es fonamenta en unes filtracions que, alhora, es van produir per una lluita interna en els serveis d’espionatge. ¿I tot el que s’ha fet, es fa i es farà i que no aflora perquè no es pot o no es vol –de moment– utilitzar com a munició? Quina dimensió té? Perquè suposo que vostès no es deuen creure que la xarxa del joc brut ja està desmantellada, oi?

Per cert: en la moderna i cosmopolita Espanya, aquest documental no es podrà veure en cap televisió. Ni al Congrés dels Diputats, seu de la sobirania nacional –o això ens diuen– l’han volgut exhibir. Per què? Sí: el PP diu que no hi ha res. I el PP mai menteix, oi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia