Opinió

Homo Sapiens

La festa de la democràcia

Miquel Riera / [email protected] - @mrierapla

La millor resposta a les amenaces és votar massivament perquè ningú no pugui qüestionar el full de ruta

Ara mateix, després de tota l’ofensiva repressiva endegada per l’Estat davant la convocatòria del referèndum d’autodeterminació d’avui, anar a votar és ja, i sobretot, una qüestió de dignitat. La dignitat de país que ens van robar fa anys, que no ens tornaran mai per voluntat pròpia i que, per tant, només recuperarem a base d’insistència i de democràcia. La dignitat de poder anar pel món sabent que tens un estat que et defensa i que protegeix la teva llengua i la teva cultura. Allò que tenen la majoria d’habitants del planeta i que als catalans ens manca.

Els desitjos per una Catalunya millor són a punt de fer-se realitat aquest diumenge, quan votarem, malgrat l’ofensiva política, mediàtica i judicial i policialment repressora que ha engegat l’Estat espanyol per impedir-ho. I votarem tot i la por que ens han volgut transmetre aquests últims dies. Fins i tot els nens, han posat al punt de mira! Unes amenaces que sovint no han anat més enllà de les paraules, malgrat que aquestes han estat molt gruixudes.

La gent ha perdut la por i, sobretot, el respecte a les forces policials vingudes de fora i a l’estat que representen. Ho vam veure a Valls fa quinze dies i en vam tenir la prova durant el cop del dia 20, amb actuacions de la policia que només buscaven crear disturbis, com l’intent d’assalt a la seu de la CUP. La resistència pacífica de la gent, que també serà la clau en la jornada d’avui, és tota una lliçó de democràcia per a un estat que només contempla la via de la repressió, amb un fiscal general que, durant molts dies, ha semblat més un governador civil de l’època franquista que no el funcionari d’una administració democràtica.

En tot cas, la millor resposta és votar civilitzadament i, sobretot, massivament. Perquè ningú no pugui qüestionar en els dies que vindran l’èxit del resultat. Perquè tinguem així totes les eines i el suport necessari per engegar el nou estat i perquè Europa poruga que mira cap a l’altre costat hagi de parlar finalment i perquè el món, ara sí, ens reconegui. Avui, com es diu sovint quan hi ha eleccions, és la festa de la democràcia. Que es noti. Als col·legis electorals i al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia