Opinió

Full de ruta

Porres 0, Mòbils 1

Els mòbils guanyen la primera partida a les porres. Carreguem bateries perquè ells preparen tancs

Ara que fins i tot aquest rei que no el sentim nostre ha fet un crit de guerra, és el moment d’esmolar les eines. Els protagonistes d’aquesta part de la història que escrivim entre tots aquests dies no hi volíem armes. Però ells van venir amb les porres engrescades i amb instruccions de fer-les servir de la mateixa manera que es feien servir al segle passat. Els catalans, que vivim al segle XXI, els vam rebre armats amb mòbils i càmeres. A cop de garrot venien a prendre’ns la dignitat i, amb la complicitat d’altres, es pensaven que la humiliació seria doble, perquè ni el món ni la resta d’espanyols sabrien què havia passat. Ells, il·lusos, ignoraven que les nostres armes són més poderoses.

Gràcies als mòbils hem vist pallisses injustificades arreu del país. Atacs brutals a Sant Carles de la Ràpita o les imatges de Marta Torrecillas mentre al Pau Claris de Barcelona li trencaven els dits. Hem vist gravacions surrealistes, amb escamots desproporcionats de guàrdies civils aterrint i atacant poblacions minúscules. Aiguaviva, Sarral, Vilabella, Ponts, Mariola...

Gràcies als nostres mòbils hem rigut veient ridículs majúsculs com el de Sant Mori, on els seus 170 habitants, amb la feina feta de bon matí, estaven més pendents de quin pastisset menjar per postres que de la tropa d’uniformats que arribava al poble i no sabia què fer. Les nostres armes han servit perquè el món vegi que a Torrefarrera s’aplaudeix i no es xiula el noi que vota lluint una bandera espanyola. Hem vist que som capaços de tot per preservar vots i urnes: a Sant Iscle, amagades en la frondositat d’un arbre i a Vila-rodona, fent recompte de vots a l’església, mentre el capellà fa missa de vuit i els feligresos canten el Virolai.

Hem enxampat policies infiltrats. Hem enregistrat que no tots els jutges són iguals. Hem immortalitzat encorbatats de La Caixa fent-se seves les proclames de la CUP i periodistes denunciant manipulació als seus mitjans.

Els mòbils guanyen la primera partida a les porres. Carreguem bateries perquè ells estan preparant tancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia