Opinió

Full de ruta

La necessària unitat d’acció

Posin-se a treballar i si es volen atacar ho facin lluny dels focus. I un cop d’acord, governin i, sobretot, pensin en la gent que els empeny

Fa uns dies, tant gent propera a la candidatura del president Puigdemont com de l’entorn d’ERC m’advertien, irònicament, que el millor que podria fer la militància independentista tots aquests dies fins a la constitució del nou Parlament seria no seguir l’actualitat política, en el sentit de no haver de patir per les desavinences i alguns draps bruts que poden aparèixer abans no hi hagi un acord pel nou govern. Les incògnites i també, naturalment, els recels, són grans i això farà que la cara més lletja de la política torni a impregnar-ho tot, per a desesperació de molta gent de bona fe. Superada, però, aquesta fase, en què uns hauran de passar el dol per no haver guanyat unes eleccions que ja tenien coll avall de feia temps, i els altres hauran d’aclarir tots els dubtes a l’entorn de la investidura del president, el que cal, sobretot, és que s’imposi la unitat. Aquella unitat que els partits independentistes no van saber trobar abans de les eleccions, però que serà més necessària que mai per tirar endavant una legislatura que es preveu molt complicada. Una legislatura vital, malgrat tot, per consolidar la República i treure’ns del damunt el refotut 155 i l’encara més criminal intervenció dels comptes.

Senyors de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP, posin-se, doncs, a treballar. I si es volen menystenir, insultar, discrepar, riure’s els uns dels altres, fer-se el llit o actuar només seguint estratègies de partit a curt termini, ho facin, sobretot, fora dels focus mediàtics. Lluny de l’atenció d’aquells que ens volen mal i que aprofitaran qualsevol escletxa per burxar entre uns i altres. N’hem tingut ja algunes proves aquests últims dies.

I un cop es posin d’acord, facin govern, prenguin possessió de nou de la Generalitat, restableixin els drets del nostre poble i vetllin perquè tot plegat no esdevingui una muntanya russa, un nou Dragon Khan. Ho facin per Catalunya, però, sobretot, per la gent que els ha dut fins aquí. Per ells, sobretot, que no es mereixen ni una decepció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia