Opinió

Keep calm

Botxins i còmplices

Prou d’inventar delictes, d’alterar la democràcia i d’atiar l’odi en una societat pacífica

Pablo Llarena ha rebutjat la petició de la fiscalia –ergo del govern espanyol, ergo del PP– de demanar una ordre de detenció contra Puigdemont pel seu viatge a Dinamarca. És a dir, que es pot moure lliurement per tot el món, excepte per Espanya, únic lloc on és acusat d’un delicte que no ha comès perquè, com sap tothom i és profecia, a l’independentisme no hi ha lloc per a la violència. Ara que s’ha posat de moda demanar a l’independentisme que torni al principi de realitat, també s’hauria d’exigir als jutges que deixin d’escriure una novel·la al dictat.

Diu l’establishment que Puigdemont no pot ser investit per Skype. Ni per delegació. I per què no, si no està prohibit? No té una majoria al Parlament? Doncs au, deixin de voler alterar el resultat com ja van fer les Tres Bessones del 155. Si no els agrada el que voten els ciutadans, treballin per canviar-ho. Però fent política. No amagant-se sota la toga dels jutges. Ni mentint, com van fer amb la suposada caiguda de l’economia. Resulta que han vingut més turistes, que el Prat s’acosta a Barajas i que creix el lloguer d’oficines. L’espanyolisme hooligan ha mentit, ha pegat, ha atiat l’odi en una societat pacífica. Potser els que haurien de ser jutjats són uns altres.

No normalitzem el 155. És un cop d’estat. Tots els errors que ha comès l’independentisme no són res al costat del que fa l’Estat. I hi ha còmplices que se’n penediran. No té memòria l’esquerra espanyola de com els ha tractat sempre la dreta? Cal que ho escrigui cruament? No podem normalitzar que per sortir de la presó s’hagi d’acatar la Constitució com si estiguéssim davant de la Santa Inquisició o en el règim dels aiatol·làs. Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn són hostatges polítics. I no em vinguin amb la separació de poders. Si el PP canvia el relat, si el periodisme que el PP té agafat pels... deutes, canvia el relat, s’ha acabat la causa general. Però ja veuen que el campió del diàleg no vol ni rebre el nou president del Parlament. Les elits del 155 els han posat a la presó, sense ni tan sols judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia