Opinió

la crònica

Necessitem saber-ho

Necessitem saber què està passant perquè, després de dos mesos de les eleccions i de tenir els partits independentistes majoria absoluta al Parlament de Catalunya, encara no tenim ni president ni govern.

Necessitem saber com vol exercir de president efectiu Carles Puigdemont des de Brussel·les. Necessitem saber per què insisteix tant Junts per Catalunya que l’únic candidat a la presidència és Puigdemont (la seva candidatura va tenir uns 12.000 vots més que la d’Esquerra Republicana).

Necessitem saber per què quan es parla de restituir el govern destituït il·legalment per Mariano Rajoy només es parla de restituir el president. Necessitem saber per què no es parla de restituir també el vicepresident i els altres consellers del govern català.

Necessitem saber com s’investirà el president Puigdemont quan aquest sembla que no pensa tornar. Necessitem saber si el PDeCAT està d’acord i avala la línia seguida per Junts per Catalunya. Necessitem saber si les declaracions de Marta Pascal, segons les quals diu que ens cal un govern fort, estable i legal, d’acord amb les lleis actuals, són assumides pel PDeCAT.

Necessitem saber per què Junts per Catalunya presenta resolucions al Parlament sense consensuar-les amb ningú. Necessitem saber per què Neus Munté manifesta davant del jutge que el que es va fer l’1 d’ octubre no va ser un referèndum. Necessitem saber per què ara Marta Rovira diu al jutge que el migdia de l’ 1-O va proposar al president Puigdemont suspendre la votació. Necessitem saber per què Artur Mas diu a RAC1 que en el procés de vegades s’exagera i fins i tot es pot haver enganyat. Necessitem saber per què Artur Mas diu que no es va fer la declaració d’independència.

Necessitem saber per què, per dues vegades, el PDeCAT i Junts per Catalunya no han fet acte de presència en les manifestacions en suport del vicepresident, Oriol Junqueras. És molt significatiu que en l’ultima concentració a Sant Vicenç dels Horts per reivindicar el seu alliberament i els dels altres empresonats no hi assistís cap representant de Junts per Catalunya i del PDeCAT. No són creïbles les excuses donades per l’omnipresent portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, dient que no ho sabien. Necessitem saber, i volem saber, per què el president Carles Puigdemont, després de més de cent dies que el seu vicepresident és a la presó, no ha trucat ni ha enviat un missatge a la seva parella ni a la seva família, segons va manifestar a FAQS el cunyat d’Oriol Junqueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia