Opinió

A la tres

Clar i Catalá

“El ministre mira de ser sensat mentre Ciutadans avança el PP per la dreta, encara que trepitgi línies de convivència

La celebració del Primer de Maig va deixar palès que el govern de Mariano Rajoy té cada cop més fronts oberts i que el descrèdit que arrossega abasta cada cop més àmbits socials i col·lectius, deixant de banda l’internacional, que és ben galdós. Precarietat laboral, pobresa, corrupció dins del partit i a les institucions que governa, desigualtats de gènere, justícia poc justa, regressió de drets fonamentals de les persones, involució democràtica... No és estrany, doncs, que mirin de convèncer els espanyols moderats –si és que en queden– que encara poden redreçar l’Estat en aquesta pèrdua de valors a què l’han conduït.

El ministre Catalá i la seva insistent càrrega contra el jutge de la sentència de La Manada n’és un exemple. Fa veure davant dels espanyols sensats i poc extremistes que el govern de l’Estat també hi està indignat. Per la dreta els està avançant Ciutadans, que ahir ja es desmarcava de les manifestacions a Catalunya perquè els sindicats reclamen govern i diàleg, fins i tot amb els independentistes. Quin extremisme, el dels sindicats!, els acusen. Rivera clama sovint que són assenyalats a Catalunya, quan ells han assenyalat i difós amb noms i cognoms els professors de l’IES de Sant Andreu de la Barca. Ni la regidora d’Educació del municipi, de Cs per cert, va posar cap objecció a l’actuació dels docents l’endemà de l’1-O. Els organismes de control sobre la tasca docent van actuar segons els protocols i el consell escolar de centre i local, igual que la inspecció, no van detectar cap comportament incorrecte del professorat. Això sí, el jutge hi ha vist indicis d’odi i Ciutadans ho aprofita per demostrar que poden ser més cruels amb el catalanisme que el PP. No els importa trencar la convivència a Sant Andreu; a la regidora seva sí, perquè hi viu. Tant d’acusar els sobiranistes de ser tossuts, quan és a Cs a qui convé continuar atiant el procés i la repressió. No esperem, però, que Catalá qüestioni l’acarnissament judicial contra l’independentisme, ni que qüestioni el Suprem, perquè va ser ell qui els va passar la patata calenta que Rajoy no sap resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia