Opinió

opinió

Salvador Carrera un ‘gentleman’ de la política

Voldria deixar constància d’un seguit d’actuacions del president Salvador Carrera en benefici de la Universitat durant el període en què vam coincidir ell com a membre del Patronat de la Politècnica i jo com a director.

Primer. La Fundació Mas Badia, ubicada a la Tallada, va ser creada gràcies a la cessió d’una finca per la Cambra Agrària i el suport de les cooperatives gironines, la dotació de personal tècnic i laboratoris oferts per la Politècnica i l’ajut per a la rehabilitació de la finca per part de la Diputació. Amb posterioritat l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) va assumir la direcció i avui és un centre de referencia en l’àmbit de la Unió Europea en la recerca aplicada al sector fructícola.

Segon. L’Institut Català de la Carn (ICC), iniciat en la seu de la Politècnica a la Casa de Cultura de Girona, atenent la demanda de la Federació Catalana de la Industria Càrnia (Fecic), presidida pel senyor Casademont i la COCI dirigida pel senyor Ferrer.

Posteriorment, traslladat a Monells a la finca Camps i Armet, propietat de la Diputació i resultant a la fi un centre de l’IRTA amb unes instal·lacions modèliques i considerat el segon de la Unió Europea.

Tercer. El pla d’obres i serveis (POIS) establert entre las administracions públiques, ajuntaments, Diputació i Generalitat de Catalunya i que va dotar d’infraestructures culturals, esportives i de comunicació els nostres municipis. El president Carreras va ser qui va promoure un conveni amb la Politècnica perquè 40 alumnes becaris al llarg de nou mesos analitzessin, programessin, prioritzessin i valoressin les necessitats dels nostres municipis, especialment els més petits, però de gran superfície i amb nuclis dispersos.

Quart. El suport de la Universidad Nacional de Educación a Distància (UNED), ja que durant el seu mandat va cedir gratuïtament l’edifici del carrer Sant Josep com a seu del centre, alhora que incrementava el pressupost de funcionament del centre universitari.

Vaig tenir l’honor de substituir-lo en el càrrec i seguir els seus consells pel que fa a la consolidació de Conservatori de Música, el pla de restauració de monuments amb col·laboració del Bisbat, la Generalitat de Catalunya i els municipis afectats, el pla de rehabilitació de centres culturals i teatres, las accions del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i els programes del Consorci de la Costa Brava (CBB) en la seva intensa tasca de tractament d’aigües residuals i la seva reutilització així com l’abastament de la Costa Brava Centre i Nord per evitar els problemes de salinització d’aqüífers. Per tot plegat vull retre-li homenatge i reconeixement alhora que agrair-li l’estil gironí de fer política i el tarannà amable, senzill i sincer que el caracteritzava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia