Opinió

Full de ruta

El rei blindat

Des de fa temps, el rei només pot venir a Catalunya si abans la policia ha blindat una àmplia zona de seguretat al lloc on va. Quina estranya manera de visitar un país

Ridícul monàrquic i, finalment, espanyol, dijous a Barcelona. Un rei aïllat, embolcallat per les principals autoritats espanyoles, només va participar en l’acte oficial a la plaça Catalunya. Cap trobada amb les víctimes, ni passejada per la Rambla fins al mosaic de Miró per dipositar-hi un record. La por d’una escridassada com la de l’any passat –ben merescuda, per cert, i més que se la mereixia aquest any– va fer que la presència del rei es limités a la plaça de Catalunya. De retruc, la Casa del Rei va imposar el mateix criteri al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a la resta d’autoritats vingudes de Madrid. Sánchez, malgrat que no hi estava d’acord, a creure, que allò important és el rei i quedar bé amb la resta d’Espanya.

De fet, d’això es tractava, no? D’una plaça Catalunya blindada a l’independentisme –amb la col·laboració obligada dels Mossos– i oberta a l’espanyolisme, amb “servei d’ordre” inclòs. Una colla de maleducats, militants de Vox, de Cs i del PP que van “posar color” a l’acte i van mostrar respecte zero per les víctimes. Patètic. Tot s’hi val, però, quan es tracta de salvar la monarquia i Espanya. La prova, les portades de la premsa de Madrid de l’endemà, obviant que la plaça era pràcticament buida. Volgudament buida.

Des de fa temps, el rei només pot venir a Catalunya si abans la policia ha blindat una important àrea de seguretat al seu voltant. Feina que toca fer als Mossos, amb les condicions de la Casa del Rei. Mala peça al teler, és clar, però sovint també s’hi han posat amb més cel del que tocava, oi consellers Saura i Puig? A Girona ho saben prou bé això quan, sense que calgués, s’encapsulava els pocs que protestaven contra les visites reials. Un any, la repressió va ser tan desmesurada que hi va haver d’intervenir el llavors alcalde Puigdemont. Ara el rei ni trepitja Girona. Tampoc s’hi atreveix. Les autoritats li han deixat de fer la gara-gara i, ai las, ara l’encapsulat és ell. En un restaurant. Bon vent!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia