Opinió

De reüll

Neumàtics de Verges

Molts pobles afronten, amb valentia i serenitat, atacs de radicals

Si van a Verges o hi passen, trobaran un munt de neumàtics amuntegats en una de les rotondes d’accés. Són dels 160 vehicles que, pocs dies després del referèndum, van despertar amb les rodes punxades per un atac d’un grup de brètols espanyolistes. Des de llavors, els neumàtics són allà, a la rotonda, com a símbol de resistència i també com a denúncia. Aquest va ser un dels primers atacs. Però n’han vingut més. Verges és un dels municipis que estan en el punt de mira dels grups radicals. Està totalment significat amb el procés, és la població natal de Lluís Llach i té un alcalde de la CUP que parla sense embuts. Són alguns dels ingredients bàsics perquè aquests grups de brètols li tinguin una tírria especial. De nit, encaputxats i d’amagat, es dediquen a retirar estelades i llaços grocs i, darrerament, aprofiten per fer pintades de caire nazi i amenaçadores. La resposta dels veïns sempre és la mateixa: reposar el material robat i, si cal, augmentar-lo. Els veïns, però, ho fan de dia i a cara descoberta. És la gran diferència entre els uns i els altres.

Parlem de Verges però ho podríem fer de moltes altres poblacions d’aquest país que resisteixen, afronten i denuncien, amb valentia i també amb molta serenitat, les accions d’aquests grups feixistes que busquen la confrontació, encendre la guspira, per tenir una excusa. Però de moment no en troben ni una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia