Opinió

Keep calm

El bus de l’odi

La catalanofòbia mai no ha marxat, mai no s’ha volgut combatre, governants i jutges l’han tolerat i ara escup encara més verí i més odi

Els mateixos que van posar el crit al cel per la falsa escopinada no han dit ni piu de la nova iniciativa de Ciutadans: un autobús que circula per Madrid en contra de l’indult dels presos polítics catalans, amb el mateix to ofensiu –i el mateix mal gust– que gastava l’autobús transfòbic d’Hazte Oír.

L’autobús de Cs és una barbaritat en si mateix. Primer perquè pren posició contra l’indult d’unes persones que no han estat jutjades, vulnerant el dret a la presumpció d’innocència i donant per feta una sentència condemnatòria, i ho fan de tal manera que es fa evident que desitgen profundament que una sèrie de líders civils i polítics es podreixin a la presó independentment del que hagin fet, tant si són culpables com si no. I per a més inri ho fa reproduint una imatge humiliant del vicepresident Junqueras, que fa més d’un any que està en presó preventiva i no es pot defensar.

En el fons, el que revela l’autobús vergonyós és que el bloc del 155 utilitzarà la repressió contra els catalans per treure vots. I sí, deu ser cert que dona rèdit electoral, però el deu donar només a Madrid perquè fins ara ni l’han fet venir a Catalunya ni consta que estigui previst. No s’hi atreviran: aquí hi ha un gran consens del 80% de la societat que s’oposa a les presons preventives.

La catalanofòbia pren noves formes i concrecions. Si abans era contra tot el col·lectiu de catalans ara els és fàcil acarnissar-se contra persones concretes; l’“a por ellos” ara va dirigit especialment contra els presos i exiliats. L’autobús és un element més de l’estratègia, com també ho és l’intent de fer creure que reben un tracte privilegiat a les presons catalanes.

La catalanofòbia que mai no ha marxat, que mai no s’ha volgut combatre, que governants i jutges han tolerat ara escup encara més verí, més odi. Segurament deu ser perquè la competència entre Cs, el PP i Vox per l’espai ultranacionalista és més ferotge que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia