Opinió

A la tres

‘Valls énervé’

“Ciutadans ha perdut impacte mediàtic ‘gràcies’ a Vox i cal, com Valls, sobreactuar

Els proposo un joc, que segurament alguns de vostès ja hauran fet. Obrin el cercador Google i posin Valls enerve. De fet, deia que alguns de vostès segurament ja ho han fet perquè només de posar Valls, el mateix Google ja proposa, com a primera cerca, Valls enerve, és a dir, Valls empipat o, si m’ho permeten, emprenyat, la que seria la traducció del francès énervé. De fet, per ser justos, el joc el va proposar la productora artística nord-catalana Júlia Tourinyà a Twitter just després de l’espectacle que va muntar l’actual candidat de Ciutadans (Cs) a l’alcaldia de Barcelona i exprimer ministre socialista francès Manuel Valls, en l’entrega dels premis Pla i Nadal. L’exsocialista es va fer l’ofès perquè el guanyador del premi Josep Pla de prosa catalana, Marc Artigau, va fer el que hauria de fer qualsevol persona quan rep un premi o participa en un acte públic a Catalunya, denunciar la presència de presos polítics.

Les imatges i els vídeos que es troben a la xarxa fent aquesta cerca mostren que les sortides de to del que vol ser alcalde de Barcelona no són pas un fet aïllat. Tot i això, no em queda gens clar, i tampoc conec prou la seva trajectòria per afirmar-ho, si Valls simplement va ser prou hàbil per cercar un protagonisme mediàtic que, després de l’empenta inicial, ha perdut clarament. Els mitjans que sempre han fet el joc a Cs, a Catalunya i a l’Estat espanyol, no els han oblidat – qui mana, mana – però ara tenen un nou joguet, Vox, un partit fins fa quatre dies extraparlamentari però que ja sortia més als mitjans generalistes que, per exemple, ERC o PNB, tot i tenir grup parlamentari a Madrid. Ara, Vox obre informatius, entre d’altres raons, perquè és una altra arma per erosionar Pedro Sánchez, el traïdor, a ulls dels mitjans generalistes espanyols, que ha pactat amb el diable, els independentistes. Què més voldrien els independentistes que un govern espanyol que hagués pactat alguna cosa, potser un referèndum, que hagués solucionat tot aquest conflicte d’arrel política? En tot cas, Valls, a més d’empipat està nerviós perquè els números no li surten. Ni li sortiran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia