la galeria

La imatge de les prostitutes

La presència de prostitutes als vorals de les carreteres sol ser un tema de conversa i discussió. A alguns els ofèn la sola presència: que siguin putes. A d'altres els molesta la feina que fan per qüestions morals: feminisme, religiositat pudorosa, raons humanitàries, o una mica de tot plegat. D'altres no qüestionen la prostitució, però els molesta la imatge comercial poc acurada, la parada amb la cadireta, el para-sol / paraigües i les bosses de brossa. En alguns municipis, fins i tot, han posat multes.

A l'Street View del Google Maps, es veuen d'aquestes noies que viuen, malviuen o sobreviuen del negoci del sexe. Hi ha hagut queixes. El col·lectiu Hetaira, que defensa els drets de les treballadores del sexe, denuncia que la difusió d'aquelles noies per la xarxa cibernètica vulnera els límits de la privacitat. El Consell de l'Alt Empordà observa que al costat d'aquest problema social també n'hi ha un altre d'imatge de la comarca. Entenc la demanda de prohibir la prostitució a les carreteres, però demanar que no es vegi per internet allò que veu tothom en cotxe és absurd. En aquest intent d'exigir amagar un fet quotidià hi veig censura. En algunes ciutats quan fan Jocs Olímpics, mundials o esdeveniments de caire universal facturen determinats elements indesitjables a mil quilòmetres o a la presó.

Les senyoretes que veiem quan passem per la carretera no em fan nosa, si no es comet injustícia contra elles, si forniquen per voluntat pròpia. He sentit comentaris sobre la bellesa d'almenys dues d'aquestes dones, de prop de Sant Pere Pescador. Un professor parlava de l'elegància i bellesa d'una d'elles: no desentonaria gens a Ganduixer, deia. I un altre comentava que, segons com les veu vestides a Besalú, sap la intensitat de la tramuntana. I, en canvi, anys enrere havia d'esperar a veure com es movien els arbres a Cabanelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.