Opinió

A la tres

Els veurem, els vídeos?

“Si una imatge val més que mil paraules, per què no podem veure els vídeos al judici de l’1-O? O és que és justament per això?

Si vostès segueixen el judici de l’1-O (que suposo que sí, i si no ja saben que tenen l’oportunitat de repescar-lo avui mirant El Punt Avui TV) s’hauran adonat de tot aquest embolic que hi ha amb els vídeos. Un agent de la Guàrdia Civil explica la seva versió dels fets, que no lliga gens amb les imatges que es recullen en un vídeo que hi ha al sumari, les defenses demanen veure’l, però Manuel Marchena els diu que no, que ja el miraran més endavant, durant la fase documental del judici. Un agent de la Guàrdia Civil diu que en un dels escorcolls no hi havia cap mosso (Mozos, que en diuen els de Vox), la defensa demana que projectin un vídeo que demostra que no és així, que hi havia un cordó policial de Mossos, i Marchena diu que no, que no pateixin però que els vídeos ja es miraran més endavant. Jo no sé si els veurem, aquests vídeos. És més que probable que, com diu Marchena, es projectin tots, potser un rere l’altre, durant la fase documental. Però jo em pregunto: i quin sentit té? Quin sentit tindrà, veure un document rere l’altre durant aquesta famosa fase documental? Recordarem, quan els vegem (i espero que els vegem, que ara no decideixin que aquesta fase és a porta tancada) per què calia projectar-los? Diuen que una imatge val més que mil paraules, i és evident que un vídeo també. Si un agent es passa minuts i més minuts recreant una escena i està enregistrada en vídeo, per què no les podem veure? No val aquest vídeo més que mil paraules? Per què, doncs, no els podem veure? I, sobretot: per què no els podem veure en el moment que cal? Perquè no és el mateix veure, al final, tots els vídeos empaquetats l’un rere l’altre, que veure’ls en el moment oportú. Perquè no es tracta només de veure el vídeo. Es tracta que les defenses puguin contradir la versió que dona el testimoni i que, si cal, puguin posar en dubte la seva credibilitat. I això, o es fa en el mateix moment o perd tot el sentit. Em començo a preguntar si no és precisament per això, que Marchena ha decidit no deixa exhibir els vídeos. Perquè una imatge val més que mil paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia