Opinió

opinió

El tsunami del registre horari

Les últimes setmanes hi ha hagut un seguiment rellevant dels mitjans de comunicació sobre l’entrada en vigor de l’obligatorietat d’organitzar i documentar per part de les empreses un registre diari de jornada, arran de la publicació el 8 de març del RD 8/2019, però el debat ve de lluny i encara no es pot donar per conclòs.

Si bé el 12 de maig era la data en què es donava el tret de sortida, el dia següent es publicava la “Guía del Ministerio”, quan un criteri lògic hauria aconsellat que s’hagués facilitat amb anterioritat, sobretot si la finalitat era crear un marc de seguretat jurídica en el control de la jornada.

A tot això s’hi ha afegit que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va fer pública, el 14 de maig, una sentència (C-55/18) derivada d’una qüestió prejudicial plantejada per l’Audiencia Nacional de l’Estat espanyol, que tenia per objecte obtenir un pronunciament respecte a la manca d’obligació de portar a terme un registre horari de la jornada ordinària que es desprenia de la redacció literal de l’Estatut dels Treballadors anterior al RD 8/2019 i que avui ja es pot considerar antiga.

Les dissonàncies entre les directives europees i la normativa laboral espanyola ja no ens agafen de sorpresa, i que el TJUE es pronunciés considerant que calia un canvi normatiu atès que els estats membres han d’imposar als empresaris l’obligació d’implantar un sistema objectiu, fiable i accessible que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada persona treballadora, era bastant previsible.

Per tant, s’ha fet palès que, des del punt de vista del marc normatiu europeu, la nova redacció de l’article 34.9 de l’Estatut dels Treballadors introduïda pel govern de Pedro Sánchez, en els denominats “divendres socials”, era una correcció normativa necessària per iniciar el camí cap a un marc de seguretat jurídica sobre el control de la jornada i d’aquesta manera possibilitar l’actuació de la Inspecció de Treball o dels tribunals en les situacions d’abús i de precarietat laboral derivades de les hores extraordinàries no pagades ni cotitzades.

La qüestió ara és si amb aquesta nova regulació s’ha complert amb totes les obligacions derivades de la directiva 2003/88 o si han aflorat noves incerteses que han generat la resistència d’empresaris, i fins i tot de persones treballadores que, al no estar en una situació d’abús, poden veure amb recel la imposició de noves obligacions en el control empresarial que comportin la pèrdua d’altres avantatges derivats de la flexibilitat i l’autoorganització.

En aquest sentit, el TJUE recorda que correspon als estats membres definir els criteris concrets de l’aplicació del sistema de registre horari, especialment la forma que ha de revestir, tenint en compte les particularitats pròpies de cada sector d’activitat i fins i tot les especificitats de determinades empreses, com ara la seva dimensió, i la possibilitat d’establir excepcions derivades de les característiques especials. Sens dubte, la redacció actual és un marc genèric que no defineix criteris concrets als que fa referència la sentència, i posa totes les empreses, sigui quina sigui la seva dimensió, sector d’activitat o característiques especials, dins del mateix sac.

Tot i que es permet traslladar aquest debat a la negociació col·lectiva, s’hauran d’abordar no únicament mecanismes eficaços per eliminar els abusos en les hores extraordinàries, sinó també mecanismes per reduir la presència no productiva i impulsar l’eficiència dins de la jornada, posant a prova el diàleg social.

Sens dubte, que el tsunami que ha suposat l’obligatorietat del registre horari s’acabi consolidant com un canvi cultural real i de conscienciació respecte al temps de treball, tant en les organitzacions empresarials com per a les persones treballadores, i que alhora contribueixi a lluitar contra la precarietat laboral i permeti aflorar les hores extraordinàries no pagades i no cotitzades, és encara una incertesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia