Opinió

LA GALERIA

Festes que molesten

Sembla com si ara s’hagi descobert que en les cales amagades s’hi fan festes incontrolades ja sigui dalt de les barques o a la platja

Des del boom del turisme als anys seixanta, s’ha intentat erosionar la bellesa de la Costa Brava per terra, mar i aire, però no ho han aconseguit. Hi ha uns quants indrets en els quals caldria fer creu i ratlla, per no dir paraules més contundents i aplicar-hi l’invent d’Alfred Nobel, però no és el motiu d’aquesta crònica, perquè només cal anar a algunes cales com sa Boadella de Lloret, la del Senyor Ramon de Santa Cristina (rebatejada Curcullada), o la de Garbet a Colera, per fruir de racons que mantenen intactes els seus atractius. En aquest calorós estiu, que un grup dels nostres representants polítics han de continuar passant a la presó i a l’exili, sembla com si ara s’hagi descobert que en les cales més amagades s’hi fan festes incontrolades, ja sigui dalt de les barques, com va passar a la cala d’en Massoni i a la banyera de la Russa, a cap Roig, o aquest cap de setmana que la platja de sa Boadella era una disco. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que obrirà un expedient informatiu per l’organització d’aquestes festes en vaixell i així se’ls podria multar per muntar festes en espais naturals protegits! (La qüestió és quants en tenen d’identificats?) Fa anys que a la costa es porten vaixells plens de turistes a emborratxar-se a algunes de les cales més recòndites o no. S’ha anat fent entre Blanes, Lloret i Tossa, i també a la badia de Roses, com ara a cala Jòncols. Amb música a tot drap i beguda a dojo, i si es molesta els altres usuaris, que se’n vagin que és el millor que poden fer. És una pràctica de fa anys i ara, gràcies a les denúncies particulars, sembla que s’hi vol començar a posar fre, que ja és hora. A tothom li agrada gaudir de l’estiu, del mar, de l’aigua, de la sorra, d’aquests entorns privilegiats, però s’ha de barrar el pas als irresponsables i als qui es creuen que hi tenen propietats privades, que massa n’hi ha arran de mar, en espais on sembla que la llei de Costes no hi té cap efecte. S’ha d’actuar contra activitats descontrolades en espais públics, i per als amants de la gresca arran d’aigua, recordem que des de fa uns anys s’han popularitzat les guinguetes que tenen obert fins a la matinada com les de la platja de la Rubina a Sant Pere, la platja de Pals o la platja dels Morts de Colera. I me’n deixo molts però no hi ha voluntat de relacionar, només de constatar que la festa sempre és possible i sense molestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia