Opinió

De reüll

Galàxies o Harry Potter?

Entre Luke Skywalker i el mag de Hogwarts hi ha un salt generacional

La saga de La guerra de les galàxies s’acosta al final. De l’aventura que George Lucas iniciava el 1977 se n’estrenarà l’últim episodi al desembre: L’ascens de Skywalker. Es preveu que faci una caixa de traca gràcies al talent de J.J. Abrams. Qui no ha fet mai referència a la frase “que la força t’acompanyi”? És tan cèlebre que fins i tot un regidor la utilitzava per desitjar sort quan casava una parella. I què me’n diuen, del cantó fosc? Tants referents demanen posar-hi un punt final, com a mínim temporal, perquè ningú mataria una màquina de fer diners de dimensió sideral. No ens enganyem: les galàxies tornaran a mitjà termini. Però, d’alguna manera, amb aquesta entrega es tanca un cercle.

Podrem veure per darrera vegada Carrie Fisher, desapareguda el 2016, amb material descartat d’anteriors rodatges, tot i que no la rellevarà cap altra actriu. Potser perquè la princesa Leia forma part de l’imaginari col·lectiu d’una generació. Un referent tan universal com ho és la cicatriu de Harry Potter per als menors de 30 anys, que han crescut llegint les set novel·les de la saga literària sobre el mag de Hogwarts i n’han vist totes les versions cinematogràfiques. Les nenes d’avui ja no admiren el valor i la intel·ligència de Leia sinó d’Hermione Granger. I és meravellós. Els herois i les heroïnes canvien de nom, però Hollywood continua alimentant la màgia dels somnis en aquest temps daurat per a les sèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia