Opinió

Keep calm

Llits i carrers

Si trepitgeu la Constitució, vindran el 155, els ‘piolins’, les detencions. I així fins que als carrers hi hagi sequera

Riuades de gent. Un 20 de setembre de fa dos anys, els carrers van ser dels que protestaven contra els escorcolls a Economia i a d’altres dependències de la Generalitat que van acabar amb catorze detinguts. Saben que tot venia del 13, que encara no ha tancat les diligències, i que des del 15 (l’any no, el jutjat), ja investigaven rebel·lions, sedicions i malversacions. La Guàrdia Civil, segons que es va explicar en el judici oral del Suprem (alimentat pel 13), tenia la mosca al nas pel que va ser el 9 de novembre, la jornada participativa que va generar la inhabilitació del president Mas i tres dels seus consellers, i una mossegada econòmica que els vol escarmentar. És el que també circula ara amb la sentència a punt de caure com fruita prou madura, la idea de l’escarment.

Tot plegat és força criaturer, si no fos pel dolor i patiment que comporta la presó i l’exili. Si no us agrada la idea d’una resposta infantil, per allò de renyar la canalla, digueu-li una resposta pròpia d’uns altres temps la que vol donar la justícia. És allò que hem sentit dir des de Rajoy a Pedro Sánchez, i una pila més, ja sabeu què us passarà si poseu el dit al cassó de la xocolata, o si no enllestiu els deures abans d’anar a dormir. Si trepitgeu la Constitució, vindrà el 155, vindran els piolins, vindran les detencions. I així fins que als carrers hi hagi sequera.

Els carrers són els mateixos, l’espai físic canvia amb la nostra presència. L’altre dia badava al tros amb una aranya que corria sota un pàmpol d’avellaner. Aquella bestiola sí que fa la seva, corre feliç, sense saber ben bé quan acabarà arribant la tardor o la pluja. Les pedres són les mateixes.

Són els anhels de generació rere generació els que es mouen per les Rambles, o la Gran Via i que els marquen. Els carrers i els llits. Aquests seran els àmbits del debat electoral del 10 de novembre. Els llits allà on els governants dormen bé o malament en funció de les aliances que s’acabin conformant. I ja se sap que la política fa estranys companys de llit, i que això fa que no puguin agafar el son. Per això volen canviar el matalàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia