Opinió

Full de ruta

La veritat de Ciutadans

Amb aquestes declaracions i aquesta actitud, Rivera no beneficia ningú i provoca just el que ell diu que vol evitar: un trencament de la societat

Albert Rivera falta a la veritat. No és el primer cop que ho fa ni serà l’últim. És un costum que té, i que els seus li aplaudeixen. D’exemples en trobaríem per omplir un cabàs. Com aquella vegada que va denunciar públicament a tothom qui el volia escoltar que havien atacat la botiga dels seus pares amb una pintada en què es llegia “Ciutadans nazis”. El que passava és que la perspectiva de la fotografia que va compartir a les xarxes era esbiaixada i havia tallat la part que posava “Viva el PP”. Rivera té el mal costum de carregar indiscriminadament contra tot i tothom que fa tuf d’independentisme i no dubta, per exemple, a compatir les fotografies de nou mestres investigats per un suposat tracte vexatori a fills de guàrdies civils. Però cada cop les diu més grosses i, vull creure, que sense pensar què diu. Atacar l’adversari, en política, és lícit. Ciutadans presentarà una moció de censura contra Quim Torra justament la setmana que s’espera la sentència del procés i amb una precampanya a punt de començar. Potser l’estratègia provoca angúnia, però com a mínim és lícita. El que no ho és, és que per justificar una moció que no anirà enlloc acusi Torra d’aplaudir “els que porten Goma-2 o armes de foc”. D’on ho treu Rivera que cap dels membres dels CDR investigats tinguessin res d’això? Ell sap que als detinguts no se’ls ha trobat cap arma de foc, ni molt menys explosius. Sap (o hauria de saber-ho, encara que fos en la intimitat del seu cap) que aquest és un relat inventat que pretén criminalitzar i justificar una violència que a Catalunya no existeix. Que amb aquestes declaracions i aquesta actitud no beneficia ningú i provoca just el que ell diu que vol evitar: un trencament de la societat. Les idees de cadascú són de cadascú. I s’han de respectar. Però el que no es pot tolerar és que –perquè tens unes enquestes que pronostiquen un mal resultat electoral per als teus– emmerdis tot el que trobes al teu pas, que alguna cosa quedarà. I això és el que fan Rivera i els seus des del primer dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia