Opinió

A la tres

No poden, però ho fan

“L’Estat continua fent coses que mai es hauríem pensat que podria fer en democràcia

Dilluns farà tres setmanes una sentència que no s’aguanta per enlloc va imposar penes terribles als líders independentistes catalans. No és allò més lògic, i així ho entenen molts diaris i comentaristes estrangers que se’n fan creus del càstig i de la manca de diàleg per part d’Espanya, però ja ho hem ben interioritzat. No ho podien fer, però ho han fet.

Fa un mes, nou membres dels CDR eren detinguts en diferents punts de Catalunya. Set d’ells són a la presó, alguns incomunicats i sense llum a les nits, després d’unes detencions plenes d’irregularitats, per dir-ho suaument. Més repressió injustificada. No ho podien fer, però ho han fet.

La Policía Nacional entra en un bar a la via Laietana els dies posteriors a la sentència. En fa sortir un noi que és vexat, colpejat i fet agenollar a la vorera. Tothom es posa les mans al cap i s’exclama que això la policia no ho pot fer. No ho podien fer, però ho han fet. Més repressió normalitzada.

Les actuacions irregulars de la Policía Nacional i dels Mossos d’Esquadra han estat innombrables aquests últims dies. Des de les nombroses càrregues injustificades, fins als cops al cap amb les defenses filmades en diferents ocasions, passant per les detencions indiscriminades i aleatòries com la de la Xènia, al carrer Jonqueres, o la de la Laura, arrossegada per mossos de paisà a Tarragona. Repressió fora de lloc i fora de la llei. No ho podien fer, però ho han fet.

Com tampoc podia, la Policía Nacional, tirar pilotes de goma i hi ha quatre persones que han perdut un ull, ni tampoc hi ha prou raons per haver enviat a la presó trenta-un detinguts, ni encara menys hi havia motius per destrossar la terrassa d’un cafè com van fer dissabte els Mossos.

No ho podien fer, però ho han fet. I les conseqüències per als responsables d’aquests actes brillen per la seva absència. Més aviat, tot el contrari. Lloances, excuses i acusacions de delictes molt greus, com ara terrorisme.

No ho podien fer, però ho han fet. Feia molt temps que no sentia tanta pudor de dictadura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia