Opinió

Full de ruta

Jutges sense cintura

Per molt que li pesi, la justícia espanyola fa temps que fa el ridícul, i atacar un vicepresident del govern només perquè ho reconeix diu molt poc a favor seu

Hi ha gent a qui això de tenir un vicepresident del govern espanyol comunista l’esgarrifa. Veure un paio amb una cua manant topa de ple amb els valors conservadors de gran part de la societat ibèrica i més si diu veritats. Pablo Iglesias va concedir una entrevista abans-d’ahir a Antena 3, i va tenir una gran gosadia: dir el que molts pensem. Que els tribunals espanyols fan llàstima i que la imatge que donen a l’exterior acosta més el país de la pell de toro a l’Àfrica que a un país europeu. Tampoc és que digués res tan gran. La frase que va pronunciar va ser: “Que hi hagi tribunals europeus que formen part de l’ordenament jurídic espanyol que treguin la raó a allò que diuen tribunals espanyols em sembla que deixa en mal lloc la nostra justícia.”

Però és clar. Els senyors jutges, acostumats que la dreta els faci de claca quan d’atacar Catalunya es tracta, no porten bé les crítiques, per fonamentades que siguin. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va reaccionar amb un comunicat molt dur. Critiquen obertament Iglesias i barregen les coses per argumentar que ni Estrasburg ni Luxemburg han donat cap patacada a la justícia espanyola. Si una sentència europea dient que es van vulnerar els drets polítics d’Oriol Junqueras i que hauria d’estar en una situació radicalment diferent no és una patacada pels senyors jutges, que m’ho expliquin. Si tots els intents per extradir Carles Puigdemont, Toni Comin o Clara Ponsatí han fracassat als tribunals d’altres països, no és una patacada? Aquests són només un parell de casos, però amb el pas del temps en vindran molts altres, i la justícia polititzada espanyola continuarà fent el ridícul i complicant sense cap raó la vida a persones. En lloc de carregar contra Pablo Iglesias, potser el que haurien de fer és una mica d’autocrítica, veure en què es falla i intentar solucionar les coses. Creure’s que tothom et va en contra sol ser símptoma de tenir poca cintura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia