Opinió

A la tres

La ‘fake news”, al jutjat

“L’exèrcit admet que les tendes de l’hospital de Sabadell no eren les adequades, però el jutge investiga Torra i Vergés...

“Es va requerir a les forces armades instal·lar un hospital de campanya en un poliesportiu de Sabadell. Es va fer, inicialment amb unes tendes modulars que es va veure que no eren les adequades per a l’interior d’un poliesportiu i, en coordinació amb la Generalitat, es va decidir desmuntar les tendes i muntar el mateix format que a Ifema o a Fira de Barcelona.” Les declaracions les va fer el cap de l’exèrcit espanyol, Miguel Ángel Villaroya, cap a quarts d’una del migdia del dia 2 d’abril . El mateix dia, però, el jutjat número 3 de Sabadell remetia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per haver aturat “la instal·lació d’un hospital de 240 llits” sense “criteris tècnics”, sinó per haver estat proposat per “militars”. No cal repetir la resposta de Villaroya, oi?

La denúncia l’havia presentat el conegut advocat ultra Esteban Gómez Rovira, autor de desenes de plets contra la Generalitat, sobretot en l’àmbit lingüístic. Ara, segurament, l’origen de tot plegat eren les informacions falses que van publicar un seguit de pseudomitjans de la caverna mediàtica espanyola en les seves versions on line, publicacions que es van veure alimentades per un comunicat de la diputada del PSC Assumpta Escarp en què demanava explicacions per l’aturada de l’hospital. El vídeo del PSC era del dia 1, el mateix en què Vergés ja va donar les explicacions tècniques. Suposo que les del cap de l’exèrcit espanyol sí que són creïbles.

Tot i això, en plena epidèmia, com diu el denunciant, el jutge fa que Mossos i Guàrdia Civil demanin al Departament de Salut i a l’exèrcit què va passar, com si tots ells no tinguessin altra feina. De fake news n’hi ha moltes i, a vegades, és possible que, sense voler, tots haguem contribuït a fer-ne córrer, però en tot aquest cas em torna a meravellar el funcionament de la justícia, la mateixa que és capaç de condemnar Dolors Bassa per haver obert les escoles l’1-O com a consellera d’Educació...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia