Opinió

De reüll

Prou de virus!

Per molt que ens cansi, hem de parlar de la crisi i de com sortir-ne

Ja m’ha passat més d’una vegada, en aquestes videoconferències que fem amb família i amics, que en un moment determinat algú implora: “Va, prou de virus! Parlem d’una altra cosa, si us plau...”

No negaré que tenir la Covid tot el dia al cap no pot ser bo de cap manera, però ignorar-ne la presència, refugiar-nos en una realitat paral·lela, és gairebé missió impossible tenint en compte que el maleït virus és encara actiu, s’ha emportat moltes vides i ho condiciona tot, passat, present i futur.

Ara, superada pel que sembla la fase més crítica de l’alerta sanitària, entrarem en la discussió sobre la recuperació econòmica i social. Ens enfrontem a la pitjor crisi de les últimes dècades i hem de trobar la millor via per superar-la. Haurem de saber d’on sortiran els diners que no tenim per finançar la reconstrucció, com recuperem llocs de treball, quines inversions privilegiem, quina societat, quin model de creixement impulsem pels anys a venir... I com evitem que, pel camí, no anem perdent drets i llibertats.

Per molt que ens pesi, n’hem de parlar, del virus, per veure com ens en sortirem, de tot plegat. Per evitar que en paguin el cost sempre els mateixos i que acabem fent un món pitjor que el que acabem de deixar enrere. És clar que n’estem cansats, però si no hi pensem nosaltres, en el virus i els seus efectes, ho faran uns altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia