Opinió

Full de ruta

Hi ha d’haver eleccions?

Si inhabiliten el president Torra continua havent-hi una majoria independentista al Parlament. Per què no l’exerceixen, doncs. Sí, ja ho sé, soc un ingenu

Tants anys de feina m’han permès, crec, un distanciament important amb els partits polítics i la manera com aquests actuen. Però també amb les institucions de l’Estat i, especialment, amb els tribunals on vaig passar tantes hores de la meva vida periodística. Per això vaig tenir clar que els ara presos independentistes tenien molt mala peça al teler quan van ser encausats i detinguts, i per això espero que els exiliats tinguin més sort en la justícia europea que la que mai trobaran en l’espanyola. Valgui això per deixar clar que crec que el president Torra ho té perdut al Suprem i que serà inhabilitat malgrat que només es limités a exercir el seu dret a la llibertat d’expressió i, per tant, des de la meva perspectiva periodística, no cometés cap falta ni cap delicte ni res de tot això que hi veu el tribunal que l’ha condemnat i el que ho ratificarà des de Madrid. Dijous va fer dos anys de l’elecció de Quim Torra com a president de la Generalitat. Recordem que la seva investidura prové de les eleccions convocades pel 155 des del govern espanyol. Eleccions a les quals es van presentar el president Puigdemont, exiliat, i el vicepresident Junqueras, empresonat. Eleccions que va guanyar Ciutadans, però que en nombre de vots i escons van ser per a les forces independentistes. Junts per Catalunya i ERC van formar govern, i la CUP, tot i que ha fet de CUP, va permetre la investidura. Han estat dos anys complicats, però la crisi del coronavirus ho ha trasbalsat tot. Si no fos per la pandèmia, possiblement estaríem en període electoral i les patacades entre socis de govern serien espectaculars. Ara, pendents del Suprem, la legislatura s’ha allargat. I crec que s’hauria d’acabar, perquè no està la cosa per a eleccions. Si inhabiliten el president Torra, hi ha una majoria per continuar un any i mig més. Hi ha majoria independentista. Per què no l’exerceixen? Sí, soc un ingenu, ja ho sé, però penso que, ara i sempre, el país ha d’estar al davant dels legítims partidismes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia