Opinió

A la tres

Equilibris

“Les famílies valoren guanys i risc dels casals. La gestió de sargir la represa és això, perquè el virus continua latent

Milers d’infants i joves comencen casals i colònies, tot i que un terç del que seria habitual. Paradoxalment, alguns d’ells en escoles que no van trepitjar durant el final de curs virtual. Entitats del lleure, l’administració, els monitors i les mateixes famílies que els hi inscriuen faran un esforç per adaptar-se al distanciament, i el cor fort per evitar rebrots de la Covid 19. Es tracta de mesurar la necessitat dels infants de gaudir de l’aire lliure i socialitzar-se -després de mesos tancats a casa-, la dels pares i mares de poder treballar i el risc de contagi, perquè el virus no ha desaparegut, segueix latent. Menors i monitors conviuran en grups fixes de deu persones per acotar la possibilitat de contagi assajant, d’alguna manera, el que pot ser l’escola al setembre.

Tots hi posem guanys i riscos a la balança en que viurem els pròxims mesos, entre el benefici de la socialització o la recuperació econòmica i la salvaguarda de la salut mitjançant el distanciament i la protecció. Els polítics ho han de tenir en compte a cada pas que fan o ens recomanen de fer en la represa. Distància i grups estables de relació esdevenen claus en els àmbits personal i col·lectiu.

El sector turístic arrenca sota mínims, el mateix que el lleure juvenil, els espectacles o el comerç. Però qualsevol activitat ha de mesurar els passos endavant que fa i tenir en compte que el virus no desapareix ni a l’estiu. La tardor serà d’alerta, però la relaxació de l’estiu pot ser desencoratjadora en cas de contagi i, per tant, de quarantena posterior. Altres sectors ni sargiran ferides, com les discoteques, la cultura popular o la música, i no tenen equilibri possible.

El responsables de Salut hauran de vetllar per delimitar rebrots, salvaguardar el sistema sanitari i blindar les residències d’avis, entre d’altres reptes pendents. Els governs, sospesar les mesures per no trencar el fràgil equilibri social i econòmic. Vaja, que tothom requereix equilibri, fins i tot l’oposició del PP, tal com demana el president i candidat gallec, Núñez Feijóo, al seu propi partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia