Opinió

Full de ruta

Sanitaris cremats

O tothom dona exemple o, arribats a una situació límit, molts sanitaris ens engegaran a pastar fang i prioritzaran la seva salut i la de la seva família. I amb raó

Els hem aplaudit durant setmanes, cada vespre, sense interrupció, per agrair-los la feina. Hem pres consciència de com n’és d’important que el sistema sanitari sigui el primer de poder presumir de tenir una salut de ferro. Ens hem emocionat i compungit a parts iguals llegint i observant la cruesa dels seus testimonis i posant-nos en el lloc d’uns professionals que s’han deixat la pell, i també la salut, per lluitar contra una pandèmia que s’ha endut milers de persones. Però també els hem espremut fins a un límit que, molt probablement, tindrà conseqüències a curt termini. Molts sanitaris comencen a patir estrès posttraumàtic, altres batallen contra les seqüeles d’un virus que també s’ha aferrat a la seva pell, sobretot a la de les dones, i la majoria acumulen un nivell de cansament que els inhabilitaria per afrontar amb la mateixa entrega una nova onada de contagis. I molts ni tan sols gaudiran ara de prou dies de vacances per recuperar-se físicament i mentalment del sobreesforç fet, atès que molts hospitals, per desgràcia, ja s’estan armant per a finals d’aquest mes, tement un rebrot. En els darrers dies ja s’està confirmant, malauradament, que massa gent jove havia pensat que el coronavirus no anava a per ells. Greu error. Per reblar el clau, a aquestes repercussions cal afegir el desànim que envaeix qualsevol persona que ha estat en la primera línia de la lluita contra la Covid cada cop que surt al carrer i es troba algú que du la mascareta al colze o que es passa pel folre les distàncies físiques. Per tot plegat, dubto molt que, si en algun moment tornem a caure en el col·lapse sanitari –desitjo que no–, els professionals del sector estiguin en condicions de pagar el mateix peatge, tant físic com emocional. O els ciutadans donem exemple o, arribats a una situació límit, molts sanitaris ens engegaran a pastar fang i prioritzaran la seva salut i la de la seva família. I amb raó. Però tant de bo no arribem a saber-ho mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia