Opinió

A la tres

Han vist la llum?

“Després d’anys muts i a la gàbia, la premsa de Madrid ha obert la veda contra Joan Carles I, però la intenció és protegir Felip VI

Premsa en paper i digitals de Madrid han engegat la maquinària contra el rei emèrit. Després d’anys muts i a la gàbia, protegint Joan Carles I com i quan fes falta, prietas las filas al voltant del monarca, aquesta setmana han obert la veda contra el Borbó. Ahir, llegir alguns diaris o escoltar alguns opinadors sorprenia, i molt. No venien a dir allò de “los Borbones son unos ladrones” que li ha costat tres anys d’exili al raper Valtònyc, però déu-n’hi-do. El Mundo, per exemple, parlava dels afers de l’emèrit com “la oscura mancha que amenaza la monarquía”; La Razón alertava del fet que difícilment la justícia espanyola podrà arribar a investigar Joan Carles; El País recordava la frase de Cristina de Borbó –“Em van educar en el que havia de fer i mai em van dir el que no havia de fer”– i recalcava que “resulta que había que decírselo”, mentre que el director d’El Español, l’ínclit Pedro J. Ramírez, assegurava que el Borbó havia emprès “un largo y oscuro viaje al fondo de la noche”, abans de demanar, seriós, que cal que Felip VI repudiï el seu pare, el faci fora del palau de la Zarzuela i d’Espanya. “Por la dignidad nacional”, concloïa.

Què ha passat a Madrid? Han vist finalment la llum? Han llegit els llibres Els Borbons en pilotes i Les pilotes dels Borbons, (Cossetània) que fa anys vam escriure i publicar diferents periodistes d’aquest diari? La resposta és que no, naturalment. Ni han vist la llum ni la volen veure. L’únic que volen, per la dignitat nacional que esmentava Pedro J., és salvar la institució monàrquica, ergo el rei Felip VI.

Ho ha dit també el govern espanyol: “Les actuacions judicials sobre Joan Carles no tenen impacte sobre l’actual cap d’estat.” També Ciudadanos, que, en la seva línia, va acusar els que aprofiten els negocis tèrbols de l’emèrit per minar la monarquia de “no creure en la democràcia”. “Parole, parole, parole”, que diu la cançó. Tot plegat per amagar un evident nerviosisme sobre el futur de la monarquia, una institució que ja no només suspèn a Catalunya o al País Basc, sinó que també ho fa a molts altres llocs de l’Estat.

Mentrestant, el preparado, de visita pastoral per rentar la seva imatge. Potser fa tard i ja ningú es creu allò que també va dir Cristina de Borbó que no sabia res de res dels afers del seu marit. Felip VI tampoc sabia res dels del seu pare? Que no ho sap, que s’atrapa abans un mentider que un coix?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia