Opinió

Sánchez mira cap a un altre costat

Mentre els fiscals del Tribunal Suprem continuen reblant el clau de la venjança per mantenir tancats amb pany i forrellat els presos polítics catalans, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua com si no passés res, sense dir res, sense escoltar ningú, mirant cap a un altre costat. “El govern no posa ni treu sentències... afortunadament ho fan els tribunals”, es va limitar a dir al Congrés, davant del clam de protesta dels grups independentistes, i fins dels seus socis de govern, per la voracitat dels fiscals contra els líders del procés. Es desentén, ara, de les decisions dels tribunals i de la fiscalia, aquella institució que, quan li va convenir, va més que insinuar que controlaria quan arribés al govern. Els fets són, però, que malgrat el terrabastall que va originar el nomenament de l’exdiputada socialista Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat i les contínues apel·lacions a la via política per afrontar el problema de Catalunya, la persecució de la fiscalia als presos polítics no solament no ha minvat, sinó que s’ha intensificat.

És una irresponsabilitat, com a mínim, el silenci del president espanyol davant d’unes actuacions de la fiscalia i de les altes instàncies judicials que torturen l’ordenament jurídic a conveniència de tal manera que, com es va comprovar ahir mateix, provoquen resolucions contradictòries en els jutjats de vigilància penitenciària, als quals han canviat les regles del joc a mig partit. En comptes de pronunciar-se amb claredat davant del que representa que es faci justícia a mida, cosa a la qual els ciutadans tenim dret, i ell en té l’obligació, desvia l’atenció amb paraules buides com ara que estem en la legislatura del diàleg i que, si no n’hi ha, és per culpa de la part catalana. Amb l’habilitat que l’ha fet sobreviure en les situacions més difícils, calcula el silenci en forma de vots i possibles acords que li poden garantir aquesta legislatura llarga i fructífera que va pronosticar ell mateix en l’última sessió parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia