Opinió

A la tres

Ara, eleccions?

“Hi ha diaris que tenen més pressa que Torra a convocar eleccions, i d’altres que han dit tantes dates que segur que l’encerten

No en tinc ni idea, de quan el president Torra convocarà les eleccions. Les ha de convocar? Va ser ell mateix (un error?, una precipitació?) qui a principi d’any ho va anunciar a so de bombo i platerets dient que la cosa no donava per a més. Han passat set mesos i mitja pandèmia, i Torra continua sense convocar-les. I, ai las, sembla que això posa nerviosos no només a algunes formacions polítiques sinó sobretot a alguns mitjans de comunicació, que especulen dia rere dia sobre la data electoral tot pressionant Torra indirectament. Bons, tots aquests analistes que donaven per fet que les eleccions serien l’1 o el 4 d’octubre. Amb la mateixa rotunditat amb què et donaven l’exclusiva ara diuen que no, que seran al novembre, i que no són pas ells els que s’han equivocat, sinó que és el president que ha canviat de parer. Molt bons. La data només la sap Torra, per més que ERC vagi donant per fet que la pactarà amb ells (fa molt lleig reconèixer que Torra no els fa cas). La teoria circulant és que no pot ser que Torra hagi de convocar eleccions a correcuita perquè el Suprem l’inhabilita, i que per això dirà la data abans. Potser sí. Però jo em pregunto: i convocar-les abans que t’inhabilitin, és una gran victòria? No seria millor posar en evidència que sí, que el poder judicial pretén marcar l’agenda política catalana? Que quedi ben clar, que tothom ho vegi i que es munti un gran sidral perquè hauran inhabilitat un president? La gran solució és convocar-les abans? Se’n recorden, quan Puigdemont volia convocar eleccions perquè no apliquessin el 155? Va quedar clar –Rajoy mateix ho ha reconegut en el seu llibre– que l’haurien aplicat igual. No sé què hi ha d’èpic, en convocar eleccions abans que t’inhabilitin. Ja hi està acostumat, l’independentisme, a guanyar eleccions que les convoca un altre. Si Torra posa data a les eleccions abans de ser inhabilitat serà perquè el govern està dividit, trencat, partit i tantes coses més (com ho va reconèixer ell mateix al gener, i com ara ja veiem tots); no pas, em sembla, perquè això sigui cap gran acte de dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia