Opinió

A la tres

Cañas boicoteja Extremadura

“Impulsa un boicot a Unilever perquè ha decidit retolar uns Frigo en català... a Catalunya!

Qui no té feina el gat pentina. L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha anunciat que durà a la Comissió Europea el fet que Frigo, una de les més de 400 marques que gestiona la multinacional Unilever, de capital neerlandès i britànic, hagi decidit retolar els seus productes a Catalunya amb la llengua pròpia del país, el català. Cañas troba escandalós que quatre productes i només a Catalunya estiguin retolats en català, anglès i alemany i no en castellà però no que centenars de milers dels que trobem als súpers d’arreu del país cada dia estiguin etiquetats només en castellà o en castellà i portuguès, pel fet que les grans companyies utilitzen, des del punt de vista de logística, la península Ibèrica com a unitat.

En el seu anunci de denúncia, i com han fet altres mediàtics ultres espanyols, Cañas cridava a boicotejar els productes de Frigo amb un “No me respetas, no te compro”. Bé, suposo que es referia als productes de Frigo i no als d’Unilever, perquè haurà de dur una guia prou gruixuda a la butxaca. Tot i això, la caverna demana boicot a Unilever. No és la primera vegada que determinats sectors treballen per un boicot als productes catalans. El boicot al cava va ser un dels primers. I va deixar episodis prou esperpèntics, com gent de determinats cercles madrilenys presumint a les xarxes de consumir un xampany de nom francès que, curiosament, era propietat d’un dels grans productors de cava catalans... El 2017, després dels fets d’octubre, es va tornar a produir i la mateixa Junta d’Extremadura va haver de sortir a demanar calma perquè, de fet, en un món globalitzat, ¿on es produeixen els productes que comercialitza una marca amb seu a Catalunya? Ara passa el mateix. Un exemple. Knorr és una de les marques d’Unilever. Saben a qui compra les hortalisses? Arreu de l’Estat, però, per exemple, les dues principals empreses de conreu del tomàquet a Extremadura li venen al voltant del 60% de la seva producció. És a dir, resumint, Cañas i els seus acòlits demanen que es boicotegi les empreses extremenyes. Brillant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia