Opinió

Keep calm

Mentides contra Barrera

“El quocient intel·lectual dels negres dels EUA és inferior al dels blancs...” és la frase que ha fet servir el front espanyolista per denigrar la memòria d’Heribert Barrera retirant-li la medalla d’or de Barcelona. Marc Serra, un jove regidor d’Ada Colau, va afirmar davant del ple, amb total desimboltura, que Barrera era un racista contrastat perquè “mai no es va retractar”. L’intrèpid càrrec colauista no va considerar pertinent posar en context aquesta opinió, provinent d’un llibre fàcil de trobar (Què pensa Heribert Barrera?, Ed. Dèria). El fet, però, és que el text continua així: “... Ara, això no és una prova, perquè els tests utilitzats per determinar-lo [el quocient intel·lectual dels negres nord-americans] no poden corregir prou la influència del medi en què es viu, l’entorn familiar, etcètera.”

Amb Barrera ha passat exactament el mateix que amb el president Torra, igualment acusat de supremacista. A finals del 2012, Torra va publicar un article on descrivia el fanatisme de les persones que odien la llengua catalana. Una crítica a la catalanofòbia, en definitiva. Torra posava com a exemple un personatge que s’havia queixat del fet que Swiss Air inclogués un missatge de benvinguda en català: “Cal imaginar-se-la, a la bèstia, (...) elles que poden viure en el seu món espanyol sense cap problema, escoltant quatre mots en una llengua que odia.” Torra feia referència a aquella persona, no pas al global dels castellanoparlants. Però tant se val. El diagnòstic el feia el mateix Barrera: “Hi ha una confusió deliberada del llenguatge, estenent el significat de racista i xenòfob molt més enllà del significat que li donen els diccionaris.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia