Opinió

A la tres

Absolt, sí; però condemnat

“Un cop més, l’acusat, en aquest cas Trapero (justícia espanyola ‘style’), s’assabenta abans de la sentència per la premsa que pel tribunal. Vergonya.

Ens n’alegrem molt tots, moltíssim, de la sentència que aquest matí farà pública l’Audiencia Nacional que absol el major Trapero, sembla que de tots els càrrecs. Molt, moltíssim; ja ho he dit, no? Però no deixa de ser una vergonya. Una vergonya immensa. Perquè qui avui digui que Trapero ha estat absolt, dirà la veritat, però en el fons mentirà. Perquè el mal ja està fet. Qui li retornarà, al major dels Mossos (i a Cèsar Puig, i a Pere Soler, i a Teresa Laplana), el patiment, l’angoixa i les mentides que sobre ells s’han estat dient tots aquests anys? Qui? Es disculparà algú? Es disculparà Diego Pérez de los Cobos pel seu relat en la seva declaració durant el judici? I tots aquells agents que ja havíem sentit durant el judici de l’1-O, els de la cara d’odi que acusaven els Mossos de desobeir, què diuen ara? Trapero (i Cèsar Puig, i Pere Soler, i Teresa Laplana) la condemna ja l’han tinguda, per més que avui tots esclatem d’alegria quan aquest matí es llegeixi una sentència que, un cop més (justícia espanyola style), ja la portem avui impresa els diaris abans que el tribunal no els la comuniqui a ells. Els han absolt, sí; però no és una condemna tot aquest calvari que han hagut de passar? I el que va passar Tamara Carrasco fins fa quatre dies no ho era també? D’acusada de terrorisme a l’absolució! O, posat’s a fer, i el calvari de l’expresident del Barça Sandro Rosell, que es va passar de franc dos anys en presó preventiva? Això no és de justícia. I els Jordis, què hi fan a la presó? Em costa no creure que el calvari que se’ls ha volgut fer passar ara a Trapero (i a Cèsar Puig, i a Pere Soler, i a Teresa Laplana), i el que estan passant els condemnats per l’1-O i els exiliats, no sigui en bona part fruit de la impotència que va sentir l’Estat. I d’això se’n diu venjança. La del major dels Mossos, sortosament, de moment s’atura aquí. L’intent d’embrutar la imatge dels Mossos, també. L’havien fet tan grossa que ni ells es posen d’acord. Malauradament, però, no pateixin, no és sinònim de res. Continuaran com si res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia