Opinió

A la tres

Casado està perdut

“Si a Quim Torra l’inhabiliten per haver posat una pancarta en un balcó, què haurien de fer a la Díaz Ayuso o al Feijóo de torn?

La tridreta espanyola ahir va tornar a sortir al carrer. I, com sempre que ho fa, resulta que ho va fer per denunciar un suposat problema que afavoreix Catalunya. La llei Celaá, contra la qual es van manifestar ahir, no blinda el català. Simplement estableix que és la llengua vehicular a l’escola catalana. Però, al final, no és ni l’escola ni Catalunya qui ho decideix. És a dir, que si algú vol que el seu fill no parli català pot recórrer a instàncies judicials. Que cadascú faci el que cregui oportú, però privar el fill d’aprendre idiomes semblaria insensat. Els de Casado, però també els de Vox i els d’Arrimadas, van omplir Madrid ahir per garantir allò tan tronat de la unitat d’Espanya. Realment creuen que és un perill per a la pell de toro que els nens de Catalunya aprenguin català? Si hem de garantir la unitat, que tampoc aprenguin anglès, que d’anglesos n’hi ha més que catalans al món.

Però la posada en escena d’ahir tenia molts més perills que només atacar un idioma que els provoca esgarrifances. Casado, que cada cop està més perdut, ja ha anunciat que a les comunitats autònomes on manen la llei se la passaran per allà on seuen. És a dir: que el líder de l’oposició d’un Congrés està dient sense posar-se vermell que les lleis que considera injustes no s’han de complir i seran insubmisos? És una opció ben vàlida. Però llavors què ha estat fent fins ara amb els presos i exiliats polítics? De fet, el que ells van fer, en el fons, és anar contra unes normes que no consideraven justes. El PP no era el garant de la constitucionalitat? Si a Quim Torra l’inhabiliten per haver posat una pancarta en un balcó, què haurien de fer a la Díaz Ayuso o al Feijóo de torn? La diferència, és clar, és que els del PP protegeixen la “unidad del Estado” i, és clar, els catalans se la volien carregar. Aquesta obsessió per fer prevaldre un país inventat i que arriba a totes les capes de la societat i estaments és, en realitat, el principal perill. Perquè en honor a la unitat es carreguen drets i llibertats. I molta gent no volem viure en una societat com aquesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia