Opinió

De reüll

‘Patria’

ETA entra al món de les sèries mentre Bildu guanya protagonisme al Congrés

Dec ser de les poques persones que, fins al cap de setmana, encara no havien vist Patria, l’adaptació televisiva de l’aclamada novel·la homònima de Fernando Aramburu, que narra la història de dues famílies amigues que el terrorisme d’ETA separa. És un relat commovedor, excel·lentment interpretat –especialment per les dues protagonistes, Bittori i Miren–, que emociona i fa pensar, tot i que comparteixo algunes crítiques que la sèrie empra el traç gruixut a l’hora de retratar els dos mons enfrontats en l’Euskadi d’aquells anys tacats de sang.

Casualment, el retorn a la pantalla d’ETA coincideix amb un moment de protagonisme d’EH Bildu, que acaba de confirmar el seu suport als pressupostos generals del govern de coalició de Sánchez, un aval clau que ha descol·locat i ha encès el bloc de la dreta espanyola i ha reobert velles ferides dins del mateix PSOE. A l’esquerra abertzale se li ha demanat sempre que s’aparti de l’estratègia de la violència i que abraci la política, que participi de les institucions i del joc democràtic. I ara que ho fa, es demostra que la seva continua sent una presència incòmoda, senyal inequívoc que la cerca de la reconciliació, cabdal en la trama de Patria, encara no ha arribat a la política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia