Opinió

LA GALERIA

Una dinastia gironina

Cent anys de trajectòria confirmen una manera de fer cordial i professional com a senya d’identitat de la família Siqués

En temps de pandèmia global, de regnat comercial absolutista d’Amazon, de crisi del petit comerç que està posant fi a molts negocis familiars, i de grans dificultats per mantenir les portes obertes a molts establiments, és un goig poder celebrar el centenari d’una família de dentistes gironins que, a més de la seva professionalitat, s’han caracteritzat per la seva bonhomia i afabilitat. Aquest 25 de gener farà cent anys que l’odontòleg Martirià Siqués Figueras va obrir una clínica dental a la rambla de la Llibertat, número 12. Més tard, van traslladar la consulta a la plaça de Catalunya, amb el seu fill Pere Siqués Reig, i des fa tres dècades al carrer dels Vern exerceix Pere Siqués Jofre, el tercer d’aquesta dinastia de dentistes que ha actuat amb compromís cívic i ciutadà assumint quan ha calgut la presidència del Col·legi d’Odontòlegs de Girona o col·laborant amb Dentistes Solidaris de Girona en el projecte Somriures solidaris, que té l’objectiu de donar atenció a persones amb pocs recursos econòmics i en situació d’extrema precarietat. Per norma, a ningú li agrada anar al metge i encara fa més ànsia visitar el dentista. És una feina que sempre deixaríem per l’endemà si no fos que els queixals poden causar-nos grans molèsties i que tenir una boca sana és una prioritat per a una bona salut. Cent anys de trajectòria confirmen una manera de fer cordial i professional com a senya d’identitat de la família Siqués. En època de globalització, hem de reivindicar les botigues, els serveis i els negocis de proximitat, si no volem acabar morint d’inanició. Voldria acabar recordant la figura de Pere Siqués Reig, mort el desembre del 2016 a l’edat de 93 anys. Els qui vam tenir la sort de tractar-lo en guardem un record de persona encantadora, per la seva amabilitat i generositat. Havia estat president del Casino de Girona i del Rotary Club. De jove era esportista i tocava la guitarra amb els pescadors de Calella i sempre va ser un seductor i un galant. Va col·laborar amb les entitats que li ho demanaven i va ajudar molts artistes gironins en la mesura de les seves possibilitats. Una història poc coneguda és que deu ser l’únic gironí que va sopar a soles amb Ava Gardner quan la famosa actriu va venir a rodar Pandora i l’holandès errant. Una fotografia ho confirma i, com a bon cavaller, Pere Siqués mai va entrar en detalls de com va anar la vetllada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia