Opinió

la crònica

Preguntes sense respostes?

El nostre país, Catalunya, com la resta del món, està vivint una pandèmia absolutament devastadora. El coronavirus està portant dolor, mort i una situació social, econòmica i emocional de dimensions desconegudes. El que estem vivint era inimaginable tot just fa un any. I ara resulta que, en aquesta situació, hem de fer eleccions al Parlament. Què fer? Ajornar-les? Portar-les a terme malgrat tot?

Hauria semblat que, en una situació tan extrema per a tots, els partits polítics i les institucions es posarien d’acord i, per unanimitat, decidirien, escoltant els tècnics de salut, el que cal fer. Doncs resulta que ni així s’han posat d’acord. Realment incomprensible. I per això, cal fer-nos algunes preguntes. Tothom pot posar les seves, de preguntes. Llavors que cadascú hi doni la resposta que li sembli més adequada:

Per què s’ajornen les eleccions i es posa data del 30 de maig per a la nova consulta?

Per què no es poden celebrar el 21 de març, el 25 d’abril o al 9 de març?

Per què el PSC-PSOE posa la data del 14 o 21 de març i amenaça a recórrer el decret que anul·la la convocatòria del 14 de febrer?

Per què Catalunya és l’única comunitat autònoma que no té una llei electoral pròpia i s’ha de regir per la llei electoral espanyola?

Per què durant més de 30 anys Convergència i PSC-PSOE no van fer una llei electoral pròpia quan tots dos tenien la majoria de dues terceres parts per fer-la?

Per què el president Torra va dir, el 30 de gener de l’any passat, que la legislatura estava esgotada i que no tenia confiança en els seus socis de govern i, que un cop aprovats els pressupostos, convocaria eleccions?

Per què un cop passada la primera onada de la pandèmia, a finals de juny, no va convocar el president Torra eleccions per la tardor?

Per què Puigdemont i Junts per Catalunya no volien que es convoquessin eleccions al setembre o l’octubre de l’any passat?

Per què s’ha condemnat i inhabilitat el conseller responsable de tots els processos electoral a Catalunya?

Per què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya vol decidir ara quan hem de votar?

Per què aquest mateix tribunal no ens diu a qui hem de votar i així guanyaríem temps?

Vindrà ara la policia per fer-nos anar a votar amb la porra?

Vergonya sobre vergonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia