Opinió

LA GALERIA

Passaports sanitaris

Benvolguts lectors, ja hem entrat en el mes de març i la primavera comença a treure el nas. En aquest sentit, amb la proximitat de la Setmana Santa, el sector turístic i de l’hostaleria sembla que vol reclamar més flexibilitat en la mobilitat, més enllà dels confinaments comarcals. És lògic. De tota manera, la que pot ser la novetat important per intentar millorar la mobilitat (com més sostenible millor) i afavorir el turisme és l’anomenat passaport sanitari o passaport de vacunació. De fet, des de Brussel·les, des de la Comissió Europea, es comenta que, els propers mesos, es vol tirar endavant l’anomenat Digital Green Pass per afavorir amb més seguretat sanitària i social, la mobilitat turística al Vell Continent.

Aquesta nova eina per incrementar el turisme en zones molt dependents dels visitants, com són la Costa Brava i Barcelona, també haurà d’anar acompanyada d’altres mesures de responsabilitat personal i col·lectiva. Però, en qualsevol cas, s’està mostrant que el turisme interior no és, ni de bon tros, suficient perquè rebroti la nostra economia i puguem començar a superar una crisi social molt profunda. Fins i tot, i malgrat el Brexit, el Regne Unit no pot quedar fora d’aquest passaport de vacunació. En principi, es veu que, a l’entorn del turisme britànic, hi ha bones perspectives per a les illes Balears. Sembla que els anglesos, escocesos, gal·lesos i irlandesos ja tenen ganes de moure’s cap al sud d’Europa, per què al Principat, especialment a la Costa Brava i la Costa Daurada, hauríem d’estar preparats per rebre aquests illencs del nord amb la màxima qualitat possible i amb bons coneixements de la llengua de Shakespeare, per part del sector de la restauració i l’hostaleria. De fet, fan molt bé la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines i l’Associació de Càmpings de Girona de demanar que s’agilitzin les vacunacions i d’instar que aquests passaports sanitaris, certificats de vacunació, puguin ser la peça clau per fer remuntat el turisme europeu.

A més, amb aquesta eina per assegurar que no hi haurà més contagis, també caldria aprofitar el nou paradigma del post-Covid-19 per elaborar un nou model turístic, molt més sostenible i de qualitat. I d’aquest punt es parla molt, es comenta molt, però un servidor no veu, no palpa un suport inequívoc dels sectors empresarials, de les cambres de comerç, dels sindicats i de l’administració a favor dels trens de nit sostenibles i el futur tren tram de la Costa Brava. Hem de pensar que, després de la pandèmia, en turisme i mobilitat, tot serà molt diferent del que havíem conegut en aquells feliços i esbojarrats anys setanta, vuitanta i noranta del segle passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia