Opinió

opinió

Al cap de dos mesos del 14-F

Després de les eleccions del 14-F a Catalunya era previsible que s’entrés en un període de descans electoral fins a les municipals del 2023, un fet que no ha estat possible perquè la comunitat de Madrid ha capgirat el panorama amb un avançament que podria anar més enllà d’unes eleccions autonòmiques. Díaz Ayuso, del PP, va al capdavant en totes les enquestes. Podria arrasar en la presidència de la comunitat i obtenir la de l’Assemblea de Madrid, festejada per la catalana Alícia Sánchez-Camacho. Un gran resultat del PP a Madrid, amb una patacada de Cs i una pujada de Vox, provocaria a la força una unió de l’esquerra madrilenya, que voldria encapçalar el PSOE de Gabilondo i, sobretot, comportaria que Sánchez convoqués eleccions generals amb un Cs mig desaparegut i un Podem a la baixa. El CIS augura que, si es fessin eleccions generals a principis d’estiu, Sánchez governaria a Espanya sense haver de fer coalició amb Podem, la màxima aspiració política en una Espanya en què sempre s’ha preferit governar en solitari perquè políticament mai hi ha tingut cultura de pacte. Després de les eleccions del 4-M, Pedro Sánchez podria tenir la temptació de convocar unes generals i sembrar encara més confusió en la política catalana, que està molt atenta al resultat madrileny.

Demà farà dos mesos de les eleccions del 14 de febrer. Temps suficient per haver assolit acords per a uns temps confusos i complicats per la pandèmia i les seves conseqüències. El 26 de maig s’esgotarà el termini i, sense fumata blanca, Catalunya haurà de repetir eleccions. Un panorama que ningú desitja. Tot està pendent d’unes negociacions en què no acaba de quedar clar què s’està negociant i per a quina data. ERC confia en un acord abans del 9 de maig i JxCat no vol parlar de cap data...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia