Opinió

opinió

Pedro Sánchez, a l’alça

A Pedro Sánchez li ha anat molt bé que les dretes “punxessin” en la manifestació de Madrid en contra dels indults, tot i que ha d’afanyar-se a concedir-los per evitar que hi hagi noves protestes. Sectors del PP, Cs i Vox volen ser recurrents i fer noves convocatòries en els pròxims dies en contra d’uns indults que ja s’haurien d’haver produït. Des de fa dies el PSOE té preparat el terreny, fins i tot amb el vistiplau dels crítics a la gestió de Sánchez. En el fons a la dreta també els convé que la decisió es produeixi immediatament. Els indults els poden donar rèdits polítics en l’àmbit d’iniciatives parlamentaries. Mentrestant, en l’àmbit electoral la dreta té parròquia favorable al “perdó de les persones”. Una qüestió que pot despertar debat intern sobretot alhora que no tota la dreta política està d’acord amb la maleïda frase “que es podreixin a la presó”.

Pedro Sánchez va a l’alça dins el batibull polític madrileny. En pocs temps haurà aconseguit mitigar els indults i d’altra banda fer desaparèixer de l’escena política Pablo Iglesias, i substituir-lo per Ione Belarra. Ministra més procliu al govern de coalició del PSOE-UP. De regal i dins de la seva pròpia casa a Sánchez li ha desaparegut Susana Díaz. Un malson per al president espanyol que com Iglesias tampoc el deixava dormir.

Des de fa uns dies la carpeta de Catalunya li està impedint dormir. S’està preparant el terreny per a una pròxima entrevista amb Pere Aragonès, i perquè surti de l’entrevista amb un pa sota el braç que no serà ni l’autodeterminació ni l’amnistia, i inclourà millores fiscals difícils de rebutjar i de pretext polític perquè ERC segueixi mantenint el seu suport al PSOE al Congrés. D’anar a l’alça com va en els darrers temps és possible que Sánchez s’animi i convoqui eleccions abans d’hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia