Opinió

opinió

“Qui t’ho havia de dir, Coralí”

El Palau Firal de Girona ha mostrat la seva sòlida experiència al servei de la societat

Qui t’ho havia de dir, Coralí, quan vares estrenar-te com a directora de la Fira de Girona, que et tocaria viure una realitat tan diferent del que estàvem acostumats i que el Palau de Fires de Girona tindria unes activitats tan necessàries com inusuals. Des de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 podríem dir que el Palau Firal ha “patit” canvis pel que fa a la seva activitat i principals objectius, que no són altres que la promoció i el foment del comerç, és a dir, crear i desenvolupar fires de mostres i salons sectorials, grans esdeveniments que generen economia al nostre territori, però aquests últims mesos, més que mai, el Palau Firal de Girona ha mostrat la seva sòlida experiència al servei de la societat gironina.

Molts gironins ens hem vacunat de la Covid al Palau Firal; ara és el torn dels més joves i “la Fira” segueix amb aquest rol d’espai habilitat per a la vacunació i sort en tenim! En el seu moment es va explicar que la tria d’aquest espai es va fer “seguint criteris geogràfics, poblacionals, d’accessibilitat i organitzatius”. També vàrem veure com, des de l’octubre de l’any passat, amb l’entrada en vigor del confinament nocturn, i alhora l’arribada de la fred, les persones sense sostre de Girona eren acollides al Palau Firal, on podien sopar i dormir seguint les mesures necessàries per evitar la propagació del virus i mantenint tots els protocols de seguretat i salut derivats de la pandèmia, una gran tasca de coordinació, esforç i compromís de professionals al servei de tots i per a bé de tots.

Els que ja tenim una edat guardem a la memòria la Fira de quan “el certamen” era d’obligada passejada, tant si buscaves cotxe, mobles, com si el que volies era tan sols no perdre’t l’activitat comercial (i social) més important de l’any a comarques gironines, perquè al “certamen” hi anàvem tots, passejàvem amb la fred i humitat de les fires d’abans i tan feliços. En algun moment tornarà el format habitual de la vintena de fires que se celebraven anualment en aquesta instal·lació, i a tu, Coralí, qui t’ho havia de dir, que els gironins ens miraríem la Fira amb aquest orgull i sentiment de pertinença; els reptes han estat, són i seran diferents que els dels teus predecessors, gràcies per entomar-los i seguir amb energia el camí, sempre endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia