Opinió

opinió

Baix Empordà Specials

Les penyes barcelonistes de Palafrugell, Palamós, la Bisbal i Torroella, cadascuna amb més de 1.000 associats, des de sempre volen superar el seu objectiu original i impulsen també altres activitats complementàries per cobrir espais buits o de suport dintre de la nostra societat. Això vol dir promoure conferències, participar en activitats socials, cooperar en les activitats municipals, en el recapte d’aliments i un etcètera molt llarg.

Aquest és el seu tarannà, una mostra més de com és el nostre país: associatiu, solidari, empàtic i sempre amb iniciativa. Aquesta manera de ser i d’actuar ha reeixit en un nou projecte: la integració de les persones amb especials capacitats en el món esportiu, fer realitat el seu somni de jugar a futbol amb la dedicació i la seriositat que suposa l’aprenentatge de qualsevol esport. Per aconseguir-ho les quatre penyes els ofereixen cada dilluns, a l’estadi municipal de Palafrugell, un rigorós entrenament per participar, més tard, en partits amistosos i tenint en l’horitzó la participació, la primavera que ve, en el torneig MIC Integra. De moment són quinze les noies i els nois d’Afatram i Vimar que formen la plantilla fundacional, però la voluntat és integrar qualsevol persona que hi estigui interessada.

L’organització ha dotat aquest planter del seu equipament, consistent en samarreta blava i pantalons vermells, mitges blaves, dessuadores i xandalls. Pel que fa a l’equip tècnic, consta de dos misters, Sergi Lluís Sepu i Àlex Sànchez; un fisioterapeuta, Miquel Carreras, i una psicòloga, Aleida Castro. Qui sap mirar i observa els entrenaments hi veu la silenciosa solidaritat dels que van tenir una idea, la van plantejar a la seva junta i donant-hi voltes i més voltes decidien iniciar el projecte. També hi veu la complicitat d’una administració local que cedeix espais, encén l’enllumenat i hi posa el personal de suport.

Si l’observador s’hi fixa, potser veurà uns nois i noies que han sortit de casa, han fet alguns quilòmetres en cotxe i han tingut la consideració de qualsevol altra persona quan entraven a les instal·lacions i, com tants d’altres, segueixen les orientacions dels entrenadors. Després, als vestidors, compartiran experiències i tornaran a casa per sopar i dormir, aquesta nit potser millor.

Veure-ho amb aquest detall és un privilegi d’alguns afortunats. Perquè els valors, com l’estètica, només es tasten i s’assaboreixen des de la sensibilitat més íntima i discreta.

Moltes gràcies a tots els amics, més de quatre mil, de les diferents penyes blaugrana. Un agraïment que personalitzem en els seus presidents, els senyors Lluís Bosch Presas, de Palafrugell; Salvador Reinaldos Plaja, de Palamós; Jaume Fuster, de la Bisbal, i Josep Sullastres Farreró, de Torroella de Mongrí.

Efectivament: “Tot el camp és un clam” per als que saben escoltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia