Opinió

Que venen els vaccins...!

A veure si ara resultarà que els porucs som tots del mateix bàndol

Lucà conta que quan, passat el Rubicó, Cèsar va dirigir-se a Roma, els rumors i el pànic es van apoderar de la ciutat. Uns deien que s’acostava acompanyat de tribus ferotges del Rin; uns altres, que havia ordenat saquejar la ciutat; els de més enllà el recordaven molt més alt i herculi del que era... “Així, cadascú amb la seva por dona ales als rumors i tots temen les calamitats que s’han imaginat, sense que ningú no n’aporti proves”, ens ha deixat escrit Lucà. Un cangueli, vaja. Amb la pandèmia potser passa alguna cosa semblant, oi? Atenció, però, ara no em refereixo als qui tirem de tants vaccins com calgui perquè temem el virus. Ja n’hi ha prou d’aquest coll! A veure si resultarà que els porucs som tots del mateix bàndol.

Després de fer broma sobre la imantació i les claus del pis que no se m’aguanten al braç, en pocs dies de diferència, he rebut per les xarxes aquests comentaris de determinats amics, coneguts o saludats quan els he dit que espero més eficàcia de la quarta dosi: 1. “Tu ves vacunant-te. Que Déu et beneeixi”. 2. “Tan egoista ets que no penses en els morts que ha causat aquest verí?” (es veu que la pandèmia no n’ha causat cap...) 3. “No deixaré que m’assassinin!” Aquests ciutadans també senten pànic com els contraris al Cèsar davant dels rumors. Potser sí que els qui estem a favor dels vaccins exagerem el perill, però jo diria que els qui hi estan en contra són tant o més cagacalces. Llevat d’uns quants que argumenten (molt plausiblement) el risc d’un rerefons d’autoritarisme i estatisme, els altres què temen? El grafè? Els nanorobots? Les mutacions d’ARN? Les enrampades? Que vindran les tribus? S’alimenten de rumors (potser igual que nosaltres) però ho fan parapetats en un suposat valor contestatari i en una lucidesa que es veu que es compra a YouTube i a determinades pàgines web. Molt bla-bla-bla i el que passa és que temen una patacada, com tothom. Tanmateix, ens fan passar als altres per espantadissos i càndids. Doncs no: aquí n’hi ha un que creu en la vaccinació massiva i que accepta esportivament que li toqui ser de la minoria que sofreix una reacció adversa. I tots aquests honorables antivaccins farien bé de controlar la seva por i de menystenir els seus rumors. Perillosos, els vaccins? Cèsar, aquí em tens, a veure si ets tan grandassàs com diuen!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia